Az üzlet csak fontosabb mint a deviánsok – Ahol ellenállnak, ott nem erőltetik az LMBTQP-lobbit

Ahol van akarat, ott vannak következmények is. Oroszországban nem hisztiznek a cégek, hanem betartják a törvényeket, mint tette most a Duolingo is. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Eltávolította a Duolingo applikáció az LMBTQP közösségre utaló tartalmakat Oroszországban, miután figyelmeztetést kapott a hatóságoktól – írja a Reuters.

A népszerű nyelvtanuló applikációt idén februárban kezdte vizsgálni az orosz médiahatóság „LMBTQP propaganda” terjesztése miatt. Az appot egy „hazafias” szervezet jelentette fel a hatóságnál, akik szerint a gyerekeknek nem kellene Duolingo segítségével angolul tanulniuk, ugyanis az applikáció olyan példamondatokat is tartalmaz, mint „Ben és Peter szeretik egymást. Melegek.” vagy „Clara a feleségével, Mariaval egy leszbikus bárban találkozott.” 

Oroszországban „szélsőséges szervezetnek” nyilvánította a legfelsőbb bíróság az „LMBTQP-mozgalmat”, már büntetik például a szivárványzászló megjelenítését, akár ékszereken is.

A Duolingo a hatóságok fenyegetésére úgy reagált, hogy eltávolította a „nem hagyományos szexuális kapcsolatokra” utaló tartalmakat a felületről az oroszországi felhasználók számára.

„Támogatjuk az LMBTQ jogokat, és hiszünk az LMBTQ képviselet normalizálásában a tartalmainkban” – mondta a Duolingo szóvivője.

Van, akinek a gyermekek látványa a kedvence a Pride-okon

Adófizetői pénzekből szerveznek kisgyermekeknek LMBTQP-felvonulást

(Humen nyomán Szent Korona Rádió)