Oda ahová való – Oroszország a terrorszervezetek listájára tette az LMBTQP mozgalmat

A terrorszervezetek listájára került az LMBTQ mozgalom Oroszországban. A szélsőséges és terrorista szervezetek listáját a Roszfinmonitoring nevű ügynökség vezeti, ezen több mint 14 000 személyt és szervezetet tartanak nyilván. Az ügynökségnek joga van például az ilyen minősítésű személyek és szervezetek bankszámláinak befagyasztására.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A listán szerepel például az al-Káida, az amerikai Meta vállalat (a Facebook és az Instagram tulajdonosa), vagy a nemrég elhunyt ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij közeli ismerősei is.

Most felkerült erre a listára a „nemzetközi LMBTQP társadalmi mozgalom és annak szerkezeti egységei”.

A lépés összhangban van az orosz legfelsőbb bíróság tavaly novemberi döntésével, amely szerint az LMBTQP-aktivistákat szélsőségeseknek kell minősíteni.

Az Orosz Föderáció Legfelsőbb Bírósága szélsőséges szervezetnek ismerte el a nemzetközi LMBTQ mozgalmat, amely mostantól be van tiltva az országban.

A külföldön élő liberális közvélemény tiltakozásul tömegesen rak ki LMBTQP-szimbólumokat. Oroszországban mostantól börtönbüntetést lehet majd kapni ezért. A tilalom kiterjed a jelvényekre, jelképekre és zászlókra, valamint a gyűlésekre és a tematikus partikra is.

Vádat emeltek egy oroszországi éjszakai klub ellen szélsőséges LMBTQP tevékenység miatt

Mit jelent, hogy hivatalosan is háború lett a “különleges hadműveletből”

(Szent Korona Rádió)