Pofátlanság netovábbja: magyar szavazatokért kuncsorog a magyarellenes AUR

Nem hagyott alább a soviniszta, magyarellenes AUR pofátlansága. Már év elején elkezdték a magyar szavazatokért való kuncsorgást, ami valószínűleg nem volt elég hatásos, így folytatják azt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Romániában a magyar kártyát előszeretettel használja a “szélsőjobbtól” a liberálisokig gyakorlatilag minden politikai formáció, ha érdeke éppen úgy kívánja. Ez alól természetesen a Covid-diktatúra idején felemelkedő Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) sem kivétel, hiszen arrafelé a “nem magyarellenes” párt gondolata, úgy látszik, a mai napig értelmezhetetlen.

Az AUR számos soviniszta, magyarellenes hergelésben vett részt az elmúlt években. Legutóbb például, jó román szokás szerint, még a történelemhamisítástól sem riadtak vissza annak érdekében, hogy saját narratívájukat “bizonyítékokkal” támasszák alá.

Most azonban szintet léptek arcátlanságból, ugyanis, miközben folyamatosan mocskolódnak, uszítanak, és támadják az erdélyi magyarságot, elég vastag a bőr a képükön ahhoz, hogy ezzel párhuzamosan a magyarok szavazataiért kuncsorogjanak.

Fizetett hirdetésében a párt elnöke (aki a magyar nyelvleckéket valószínűleg egy borsodi cigánytól vette) azt ígéri a “kedves magyaroknak”, hogy ha “akarnak jó változást”, azért “tegyenek együtt”, az RMDSZ “ígéreteibe” pedig “ne hígyjetek”. (Sokatmondó, hogy miközben a Mi Hazánkat folyamatosan szankcionálja a globalista Facebook, addig a nyíltan uszító és magyarellenes AUR nyugodtan hirdethet, és még az oldalaikat se korlátozzák.)

Ekkora bajban lennének a román soviniszták, hogy már a magyar voksok is jók, csak jussanak ki az EP-be?

Románia második legnépszerűbb pártja lett a magyarellenes AUR

Az AUR után a szocdemek is az erdélyi magyar identitás leépítésére törekednek

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)