Magyarok felé jópofizik a soviniszta AUR

Nemrégiben még azt üvöltözte a soviniszta AUR egyik képviselője a román parlamentben, hogy Székelyföld nem létezik, most meg a magyarok közül akarnak szavazókat toborozni maguknak. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Nem hagy fel székelyföldi népszerűsítő kampányával a szuperválasztási évre látványosan készülő Románok Egyesüléséért Szövetség, és újabb, immár kétnyelvű kampánynaptárral üdvözli az udvarhelyieket, és nem csak. Üzenetük a nemzetiség és állampolgárság összemosásával megütközést kelt.

A kampányukat már tavaly ősszel megkezdték, ekkor silány minőségű, román nyelvű szórólapokat találtak az erdélyiek postaládáikban.

Hasonló kampányanyagot egyébként az ország más régióiban is terjesztettek, Szatmárnémetiben például úgy, hogy tűzőgéppel csatolták a vízszámlához. A helyi vízszolgáltató akkor azt közölte, megkeresik a számlákat kézbesítő céget, hogy magyarázatot kérjenek, illetve az ellenőrzések eredményétől függően fellépjenek a felelősökkel szemben – írta korábban a Krónika, a későbbiekben arról is tudósítva, hogy Bihar megyében is megjelent az AUR kampányidőszakon kívüli propagandája. Sőt, ez utóbbival kapcsolatban a Román Posta a Bihoreanul portál kérdésére elismerte: szerződést kötött az AUR-ral a kampányanyag terjesztéséről.

2024-re szintet léptek, több színű, kartonpapírra nyomtatott, kétnyelvű újévköszöntő naptárral üdvözölnek, boldog új évet kívánva a „magyar nemzetiségű román testvéreknek”. Aztán a nemzetiséget az állampolgársággal – szándékosan vagy felületességből – összemosandó, úgy következtetnek, hogy

végül is mindannyian románok vagyunk, mert ez a mi országunk!

A naptár hátoldán szintén magyar nyelvű tájékoztató szöveggel igazítanak el a „törvényes ünnepek”, „szabad napok” és „munkanapok” sűrűjében, megjelölve a számukra most legfontosabbnak tűnő dátumot, június 9-ét, az európai parlamenti választások napját. Egyelőre csak ennek az időpontja ismert, de mint arról már többször írtunk, idén ún. szuperválasztási év van államelnök-, parlamenti és önkormányzati választással.

Ha a szavazatok számáról van szó, máris fontos az AUR számára az erdélyi, főleg a székelyföldi magyarság. Ne legyenek azonban illúzióink, ha ezek egyszer hatalomra kerülnek, a mostani helyzetnél is mostohább idők jönnek el.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Faluból falău, patakból potoc: Erőszakos románosítás az erdélyi településnevekben

Magyarul még imádkozni sem engednek Romániában

(Szekelyhon.ro nyomán Szent Korona Rádió)