„Székelyföld nem létezik” – üvöltötte egy soviniszta román szenátor a székely zászló kitűzése után

A magyarellenességéről is ismert AUR botrányhős szenátora, Diana Șoșoacă, akinél tipikusabb hisztérikus ronda román nőt még elképzelni sem lehetne, kiakadt a székely zászló kitűzésén, majd tombolni kezdett a szenátus ülésén.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Diana Șoșoacă szenátor ellenséges, agresszív és hisztérikus hangnemben a székely zászló kitűzése ellen szólalt fel – írja a Maszol. Ezek után pedig megkérdőjelezte a Székelyföld létezését, majd kiabálva támadta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) frakcióját.

A politikus – akinek pártja, a SOS a közelmúltban szolidaritást hirdetett a „provokációk ellen” – kijelentette:

Székelyföld nem létezik, Románia oszthatatlan!

A román politikus kirohanása miatt megszakították a szenátus ülését.

Az RMDSZ soraiból Tánczos Barna szenátor reagált az elhangzottakra, ő hangsúlyozta, a magyarok és székelyek nemzeti, közösségi szimbólumai nem képezik vita tárgyát, közösségüknek alkotmányos joga identitásának kifejezése és annak megélése. Biztosított mindenkit, hogy Székelyföld zászlaját továbbra is használni fogják, a parlamentben és minden fórumon megvédik a magyar emberek érdekeit és szimbólumaikat.

Elszakították a Békás-szorost Székelyföldtől

Újra színre léptek a román zugtáltosok!

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)