Oroszország mégsincs annyira elszigetelve, mint hirdetik?

Folyamatosan arról zengedez a Nyugat, hogy Oroszország teljesen el van szigetelve, nincsenek barátai, mi a helyzet azonban a valóságban? Mi van a médiapropagandán túl. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Patrick Poppel, a belgrádi Geostratégiai Tanulmányok Központjának szakértője jelentése alapján. A múlt héten nagyszámú résztvevővel zajlott egy nagy visszhangot kiváltó médiafórum a közel 900 ezer lakosú Voronyezs városában, az azonos nevű oblasztban, Moszkvától mintegy 600 km-re délnyugatra.

Számos külföldi vendég is élénk érdeklődést mutatott és részt vett.

Nemzetközi médiaelemzés

A rendezvény célja a médiamunka jelenlegi helyzetének elemzése volt nemzetközi kontextusban. A részletesen elemzett témakörök között szerepelt többek között az új média fejlődése, a meglévő alternatív médiumok elterjedése, mindez különös tekintettel az információbiztonság figyelembe vételével.

A külföldi vendégek számára szervezett program része volt a Ria Waronesch médiaügynökség meglátogatása is. Ott azonnal tájékozódhattak az oroszországi médiamunkáról.

A nemzetközi szakértők a XII. Médiafórumon a RIA Voronyezsen keresztül egyöntetűen azt mondták, hogy “nagyon nagy és fontos munkát végeznek itt”.

Osztrák részvétellel

A fórumon részt vett az osztrák Patrick Poppel is, aki az amerikaiak európai médiára gyakorolt hatásáról beszélt.

Az “atlanti híd” szintén nagy problémát jelent az objektív tudósítás szempontjából, különösen az ukrajnai konfliktus kapcsán – mondta Poppel. Az osztrák egyben felszólította az orosz újságírókat, hogy továbbra is az igazságról tudósítsanak.

“A legnagyobb problémát e tekintetben Európában jelenleg az egyoldalú tudósítások, a “cenzúra” és az orosz média betiltása jelenti egyes országokban” – zárta Poppel.

Van visszatérés: az első orosz transz politikus visszatért eredeti neméhez és bocsánatot kért

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)