Van visszatérés: az első orosz transz politikus visszatért eredeti neméhez és bocsánatot kért

Roman Aljosin, akit egykor Oroszország első nyíltan transznemű politikusának neveztek, elítélte azt az időszakot, amikor nőként azonosította magát, és bocsánatot kért korábbi életmódjáért.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Aljosin, aki korábban a Julija névre hallgatott, a Polgári Kezdeményezés párt korábbi vezetője a szibériai Altaj régióban. 2023-ban megpróbált indulni a kormányzói posztért, de visszalépett, miután nem sikerült összegyűjtenie a szükséges számú aláírást az önkormányzati képviselőktől a jelöltségének támogatására. Aljosin ezután kiszállt a politikából, és nagyrészt távol maradt a nyilvánosságtól. Rövid kampányáról a nyugati média, köztük a Washington Post és az NBC News is beszámolt.

Szerdán Aljoshin frissítette profilját a Telegramon, és a hosszú szőke hajú, női ruhás képét egy rövid hajú, nadrágot és kapucnis pulóvert viselő szelfire cserélte.

„A nagyböjt alatt jöttem rá, hogy férfi vagyok. Anyám mondta, hogy hét hónapos koromban kereszteltek meg”

– írta Aljosin, megosztva, hogy »lelki zűrzavarban« volt.

„Nehéz átmenni egyik pszichológiai nemből a másikba” – folytatta Aljoshin. „Átnéztem az őseim régi fotóalbumait, imádkoztam értük, és ez segített meggyőződnöm arról, hogy valóban férfi vagyok”.

„Hazám hazafia vagyok, ezért élek Oroszországban. Bocsánatot kérek minden orosz embertől!” – tette hozzá.

A Barnfax című helyi lapnak adott interjúban Aljosin elmondta, hogy csalódott a „liberális ideológiában”, és 2024 elején kilépett politikai pártjából. Azt tervezi, hogy vallástudományi diplomát szerez, és pap szeretne lenni. A kiadvány szerint Aljoshin most úgy véli, hogy a kezdeti vágy, hogy nőként azonosuljon, a büntetése volt „ősei bűneiért”.

Oroszország 2023 júliusában betiltotta a nemi átalakító műtéteket. Egy évvel korábban a törvényhozók kiterjesztették a meglévő szabályozást, hogy betiltsák a „nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását”. 2023 novemberében Oroszország legfelsőbb bírósága „a nemzetközi LMBT mozgalmat” is felvette a tiltott szélsőséges csoportok listájára.

(Orosz Hírek)

Transzféreg: Méh átültetést szeretne, csak azért, hogy utána abortálhassa a gyermeket

Fertő: Lezajlott a második Transz Pride Budapesten

Nem kap börtönbüntetést a pedofil transz, miután bevallotta, hogy megerőszakolt egy csecsemőt