Politikusnak képzelhette magát – Az Adrián jachtozgatva bukott le a cigánybűnöző

D. T. Lajos ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatott eljárást bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt. A férfi egy idő után elérhetetlenné vált – elmenekült a várható büntetés elől –, ezért először hazai, majd 2023. július 12-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

D. T. Lajos közel 4 és fél milliárd forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

A hazai körözési eljárást folytató Mohácsi Rendőrkapitányság munkatársainak 2024 áprilisában olyan információ jutott a tudomásukra, hogy a körözött személy Horvátországban tartózkodik, ahol ingatlan-bérbeadással foglalkozik. Felkutatása és elfogása érdekében felvették a kapcsolatot a KR NNI Célkörözési Osztály munkatársaival.

Az NNI nyomozói az Európai Célkörözési Egységek Hálózatán (ENFAST) keresztül intenzív információcserébe kezdtek a horvát társszervekkel, amelynek eredményeként megállapították, hogy a férfi Vir szigeten tartózkodik élettársával. Elfogására május 6-án a horvát rendőrök a magyar fejvadászok kérésére akciót szerveztek, amelynek eredményeként az utcán kapták el a 45 éves férfit. Kiadatásáról a napokban dönt a horvát bíróság.

D. T. Lajos több közösségi médiafelületén tett ki tartalmakat, az egyiken – a tengeren egy hajót vezetve – a börtön helyett az élet élvezetére biztatott mindenkit, a másikon azt a látszatot keltette, mintha az egyik pécsi klinikán tartózkodna, ahol az előtte álló egyenruhás rendőrök nem ismerik fel – írja honlapján a rendőrség.

Véres összecsapás Pilisen, a MÖM előbb kiérkezett, mint a hatóságok

Félpucéran tartóztatták le az idősek pénzét kicsaló cigány bűnbanda egyik női tagját

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)