Félpucéran tartóztatták le az idősek pénzét kicsaló cigány bűnbanda egyik női tagját

Egy cigány bűnbandát kapcsoltak le a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a vármegyei bevetési egység egyenruhásaival összehangolva, akik idős emberek pénzét vették el mindenféle kifundált csalásokkal. Külön pikantériája az akciónak, hogy az egyik elkövetőt, aki nevezetesen egy dagadt cigány nő, éppen félmeztelen állapotban ért a rajtaütés, ami miatt részvétünk a biztos uraknak.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egy idős férfi tett feljelentést a Veszprémi Rendőrkapitányságon 2024. április 13-án, mert ismeretlen tettes közel 10 millió forintot csalt ki tőle néhány hónap alatt.

Az elkövetővel a piacon ismerkedett meg tavaly ősszel. A magát építési vállalkozónak kiadó férfi az idős úrral beszélgetést kezdeményezve megnyerte annak bizalmát. Nem sokkal később azzal az ürüggyel kereste fel a nyugdíjas férfit, hogy tanácsot szeretne kérni, és Székesfehérváron több építkezést megmutatott neki, majd a „tanácsadásért” átadott a számára 100 ezer forint készpénzt, ezzel is a bizalmába férkőzve.

A férfi 2023. október 20. és 2024. január 19. között különböző építkezéssel és befektetéssel kapcsolatos ürügyekre hivatkozva összesen közel 9 millió forintot kért kölcsön a sértettől. Miután az idős férfi megtakarítása elfogyott, kölcsönt vetetett fel vele.

A nyomozás során a rendőrök további sértetteket találtak, akiket hasonló módszerrel, idős korukat kihasználva ejtett tévedésbe a férfi. Miután megtakarított pénzüket kicsalta, jellemzően velük is hitelt vetetett fel, de volt olyan is, akivel telefont vásároltatott magának. A jelenlegi adatok alapján a sértettek összes kára meghaladja az 50 millió forintot.

A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a vármegyei bevetési egység egyenruhásaival összehangolt akció keretében 2024. április 30-án elfogták. A házában tartott kutatás során a nyomozók több millió forintot foglaltak le.

A 42 éves móri férfit – őrizetbe vétele mellett – csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték az ügyészségen a letartóztatását – közölték a rendőrség honlapján.

Cigány rabszolgatartói gyilkolhatták meg a szerencsétlen piliscsévi nőt

25 évre ítélték a Deák téri gyilkos cigányt (Frissítve)

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)