Lassan, de érkeznek a honvédség új helikopter szörnyei

2018-ban döntöttek a megrendelés mellet, hat évvel később még csak a fél flotta érkezett meg. Most két új H225M típusú helikopter érkezett Magyarországra az Airbus Helicopters franciaországi üzeméből, jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. Az újonnan érkezett gépekkel a Magyar Honvédség 86. Helikopterdandárjának flottája már 8 helikopterre bővült, ezzel lassan de biztosan erősödik a magyar légierő ejtőernyős és légideszant-képessége. Hogy ezek a helikopterek milyen fegyverzettel rendelkeznek, azt nem tudjuk. Sajnos a harcihelikopter-képesség nagyon le van maradva….

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Két újabb H225M típusú helikopter érkezett a Magyar Honvédséghez az Airbus Helicopters franciaországi gyártóközpontjából – jelentette be a honvédelmi miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta, hogy a gépek hétfő délután érkeztek meg a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár légi bázisára. Az új, high-tech eszközökkel tovább erősödik a magyar légierő ejtőernyős és légideszant-képessége.

A francia Airbus és a Magyar Honvédség együttműködése keretében a most érkezett gépekkel együtt már 8 darabra bővült a H225M helikopterflotta a dandárnál, így már a teljes, 16 gépből álló H225M-flotta fele Magyarországon van

– tette hozzá a honvédelmi miniszter.

Emlékeztetett, hogy az első helikoptereket 2023. július 24-én fogadta a dandár, az eszközök azóta folyamatosan érkeznek. A miniszter szerint Magyarország a NATO elvárásainak megfelelően a katonai célú ráfordításait illetően immáron második éve teljesíti a kívánt 2 százalékos költségvetési szintet, amelynek 20 százalékát a haderőfejlesztési program keretében fejlesztésekre fordítja a Magyar Honvédség.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy 2024-et a légierő évének is nevezhetjük, hiszen számos új eszköz és intézkedés fókuszál az MH légi képességeire.

Miért a H225M a logikus döntés?

Véletlenül kirakott dokumentum mutatta meg a Honvédelem súlyos hiányosságait a propaganda cikkben

Tényleg a magyar lesz a térség meghatározó hadereje?! Hát nagyon nem…

(Index nyomán Szent Korona Rádió)