Nem álltak le a biciklilopások, napi szinten tűnnek el a drága kerékpárok

Talán mindenki emlékszik még a Tolvajkergetők csatornájára, ami üde színfoltja volt a világháló magyar részlegének. Nyomkövetővel szerelt csalibringákat raktak ki Budapest forgalmasabb pontjaira, így megtalálva és lebuktatva a tolvajokat (akik nagyrésze cigány volt). A csapat sajnos már nem aktív, köszönhetően egy koncepciós pernek, de a Tolvajkergetők névvel üzemelő Facebook csoport nagyon is aktív, napi szinten töltik fel a tagok az ellopott bicikliket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ha megnézzük a csoportot, akkor szinte naponta látunk több százezer forint értékű vagy még annál is drágább kerékpárokat. Sajnos nem Robin híressé vált Merida Dual Thrust-ja volt az egyetlen profi bicikli ami a tolvajok kezére jutott és nem mindenkinek van ilyen szerencséje, hogy visszakapja a bringáját. Az alábbi videó március elején készült a IX. kerületen. A kiszemelt jármű egy belső udvaron volt lezárva, de ez sem állította meg a kátrányos helyzetű szakembert. A videón szereplő bringa értéke bőven meghaladja a 200.000Ft-ot.

De a cigányaink sem maradnak le a szakmai trendekkel,  ahogy elterjedtek itthon az elektromos rollerek úgy jelentek meg sorban az ezekről szóló posztok is. Mivel a legtöbb ilyen eszköz kulcs nélkül indítható és a legolcsóbbak is 100.000Ft felett kezdődnek, így ezek is jó célpontok a koszlidérceknek.

Végezetül pedig mindenkinek javasoljuk, hogy használjon megfelelő biciklizárat, amit az ügyesebb tolvajok sem tudnak pár másodperc alatt szétvágni. A megfelelő lakat kiválasztásához ajánljuk az alábbi videót.

A cigány vérnek nem lehet parancsolni – Kétszer elfogták azonban mindkét alkalom után újra lopni indult

Padkába harapott a tolvaj Székesfehérvárott

(Szent Korona Rádió)