Üzent az antifa-terrorista: Szijjártó ne szóljon bele az ügybe!

Ilaria, az olasz antifa-terrorista reagált Szijjártó Péter interjújára, miszerint az külügyminiszter reméli, hogy a terrorista elnyeri méltó büntetését. Az antifa támadó felháborodását fejezte ki, amiért a külügyminiszter csupán a tényeket rögzítve nyilatkozott az ügyről. 

Ilaria Salis szerint Szijjártó Péter nyilatkozata a végrehajtó hatalom jelentős beavatkozása a bírói hatalomba – derült ki a brutális támadásban résztvevő olasz antifa aktivista édesapjával készített interjúban. A La Repubblica-nak Roberto Salis azt mondta,

beszélt lányával, aki csalódott a magyar miniszterben nyilatkozata miatt.

A külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott: „Ez a hölgy, akit Olaszországban mártírként mutatnak be, azzal a világos tervvel érkezett Magyarországra, hogy egy radikális baloldali szervezet tagjaként ártatlan embereket támadjon meg az utcán”. A tárcavezető hozzátette, Salis a bűnét nem szeszélyből követte el, hanem jól átgondoltan és megtervezetten, ezért azt reméli, megkapja azt a büntetést, amit megérdemel. Hangsúlyozta azonban, hogy a kormány nem avatkozik bele a perbe.

Ezzel szemben az olasz kormány megpróbált beleavatkozni, amikor Salis a börtönkörülményekre panaszkodott, ám ezt a diplomáciai bonyodalmat sikerült hamar rendezni.

A La Repubblica egyik újságírója egyébként azt írta:

Nem az a lényeg, hogy a Budapesten raboskodó Ilaria Salis bűnös vagy ártatlan, hogy összevert-e két „neonácit” az utcán vagy sem.

Igenis lényeg, hogy tervezetten, szervezetten magyar túrázókat vert össze az antifa-terrorista! Reméljük továbbra sem gyengül el a kormány és nem fogja kiadni az olaszoknak, hanem megkapja nálunk méltó büntetését.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Újra felerősödtek a törekvések, hogy hazavigyék az olasz antifa terroristát

Szijjártó szembeszállt az antifapártiakkal, ki is akadtak az olasz libsik

„A lányom veszélyben van Magyarországon” – mondta az olasz antifa terrorista apja

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)