Szijjártó szembeszállt az antifapártiakkal, ki is akadtak az olasz libsik

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint elképesztő, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba. A miniszter Rómában adott interjút, amiben megdöbbenését fejezte ki az Ilaria Salis olasz állampolgár magyarországi fogva tartásával kapcsolatos reakciók felett, akit szerinte Olaszországban mártírként állítanak be. Az olaszok szerinte azt követelik a kormánytól, hogy avatkozzon bele egy igazságszolgáltatási eljárásba, viszont a miniszter a méltó büntetésben bízik, ugyanis szerinte „semmilyen szélsőséges baloldali csoport ne tekintse valamilyen bokszringnek Magyarországot, ahova eljönnek, és jól eltervezik, hogy valakit majd agyonvernek”.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Olaszországban egyesek egyfajta áldozatként, mártírként mutatják be a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salist, ennek viszont semmi köze nincs a valósághoz, miután a nő társaival együtt előre eltervezett módon ártatlan embereket vert kis híján halálra az utcán – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Rómában.

Ezt a hölgyet egyfajta áldozatként, mártírként mutatták be Olaszországban, aminek semmi köze nincs a valósághoz. A hölgy egy radikális, szélsőséges baloldali szervezet tagjaként, csoportosan érkezett meg Magyarországra világos tervvel, világos szándékkal, hogy védtelen, ártatlan embereket kapjanak el és verjenek agyon az utcán

– mondta a külgazdasági és külügyminiszter az olasz fővárosban.

„Nem is hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekményről, hanem egy előre jól megfontolt, kifundált, megtervezett cselekményről van szó” – jegyezte meg. „Majdnem megöltek embereket Magyarországon, agyonvertek az utcán embereket, s ezután beállítják ezt a hölgyet úgy, mint hogyha mártír lenne, vagy valami igazságtalan eljárás alanya lenne” – húzta alá.

Az olasz ellenzék eközben saját kormányát kritizálja, amiért nem avatkozik be egy másik ország bíróságának működésébe. A szélsőségesen magyarellenes Elly Schlein már harcra szólította fel híveit.

„Elfogadhatatlanok a magyar külügyminiszter szavai, aki azt reméli, hogy Ilaria Salis megkapja a megérdemelt büntetését. Szavai példátlan szemtelenségről tanúskodnak”

– véli a liberális Debora Serracchiani, az olasz Demokrata Párt politikusa.

A képviselő láthatóan nem tudja feldolgozni, hogy diplomáciai szinten rendeződött a két ország között a kapcsolat azt követően, hogy a megdöbbentő támadásban résztvevő antifa nő a rossz börtönkörülményekre panaszkodva kisebb bonyodalmat okozott.

A Corriere della Sera cikke úgy fogalmaz, Salis és társai neofasiszta fegyvereseket támadtak meg, ám az áldozatok beszámolói alapján a pár kézen fogva, békésen, fegyver nélkül sétált hazafelé.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nyilatkozott a tavalyi antifa-terror egyik áldozata: “Csoda, hogy élünk”

HVIM: Az összes antifát rabláncra kell verni!

(Mandiner és Index nyomán Szent Korona Rádió)