Szánalmas emberek az ország élén: a férjem jópofa és humoros

Mi sem mutatja jobban a köztársasági elnök titulus súlytalanságát, hogy bulvárszintű hírekkel, az új “államfő” feleségének banális, lapos és menthetetlenül kispolgári gondolataival kezdik el megszerettetni az egyébként senki által se ismert Sulyok Tamást. Jópofa ember, meg egyébként gyümölcsfákat akartak metszegetni és unokázni. Hát nem cukik?

Adód 1%-ával támogasd a pártokfelettiséget képviselő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Semmi gond azzal, ha valaki idős korára nyugalomra vágyik, és unokáinak akar élni, kertet gondozni szeretne, Balatonon pihenni. A probléma ott van, hogy ezzel a menthetetlenül kispolgári attitűddel próbálnak szimpatikusak lenni és erényként eladni egy teljesen átlagos viselkedést. Az is persze szimpatikus, hogy a nemi szerepeket – ugyan alacsony szinten megfogalmazva-, de tradicionálisan képzelik el… Értjük mi, hogy már azok is erénynek számítanak, hogy nem azt mondja, hogy kábszizni vagy berúgni akarnak idős korukra, vagy szellemidéző szeánszokra járni esetlegesen nem a nemi egyenlőséget tűzik ki zászlójukra, de ez még messze van a valódi államfői minőségektől.

A “first lady” lehet egy cuki nagymama, Sulyok pedig lehet még akár “szabad lélek” is, de ez az ország többet érdemelne: hol vannak már a valódi államférfiúi kvalitások? Hol vannak a nemes gondolatok? Azok, amik kiemelik őket a tömegből? Mitől lettek ők az elsők az elsők között? Szánalmas az egész pártokrácia ezzel a köztársasági posvánnyal: súlytalan embereket termel ki az ország élére, és az az elvárás, hogy mi ehhez tapsikoljunk. Meg persze négyévente szavazgassunk, és természetesen csak ezen keretrendszerben gondolkozzunk.

Önmagában szánalmas és az amerikanizálódást jól mutatja, hogy egy “államfőnek” megválasztott kispolgár még súlytalanabb felesége-férje is automatikusan kap bárminemű szerepet. Ez szül olyan abszurd helyzeteket, hogy Veres István, Novák Katalin férje öt hetes kiképzés után lesz alezredes, aki aztán kísérgetheti Erdogan feleségét a Parlamentben, ahol látványosan nem tudnak mit kezdeni egymás társaságával.

Nem baj, majd jön egy diplomabotrány, vagy egyéb fiaskó, ahol aztán egy telefonnal lemondatják őket 8 nap alatt.

Nézzük az új “first ladyvel” megjelenő interjút…

Az volt a terv, hogy ezt a két és fél évet, ami a férjem alkotmánybírósági elnökségéből még hátra van, szépen végigvisszük, aztán lassúbb élettempóra váltunk, amelyben elsődleges figyelmet és szerepet a gyerekek kaptak volna, hiszen most is segítek a lányomnak, sok időt töltök a két kis unokámmal. Lecsendesedve gondoztuk volna a gyümölcsfákat, gyakran lettünk volna a Balatonon, sok úszásra, túrázásra készültünk

– így fogalmazott Nagy Zsuzsanna, Sulyok Tamás újdonsült államfő felesége, aki a hirado.hu-nak adta az első interjúját first ladyként. A mentálhigiénés szakember és családterapeuta közölte, a jövőben is a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeit szeretné felkarolni.

Nagy Zsuzsanna elárulta, a férje természetesen előzetesen megkérdezte őt a felkérésről, és ő elfogadta az új helyzetet. „Most talán még jobban, mélyebben, alaposabban megbeszélünk mindent. Nekünk nagy erőforrásunk a humor, ami sok nehézségen átsegített már bennünket. Természetesen próbáljuk majd tartani magunkat azokhoz az előírásokhoz, amelyek az ő szerepköréhez tartoznak, s e tekintetben is igyekszem majd a lehető legjobb tudásom szerint mellette állni” – fogalmazott a megválasztott köztársasági elnök felesége.

Hozzátette:

Tudom, hogy a feleségek is szoktak ügyeket felkarolni, majd én is meg fogom találni azt, ami az alkatomhoz és végzettségemhez illik. A valamilyen szempontból nehéz helyzetben lévő embereknek a meghallgatására, támogatására és megsegítésére gondolok. Én ezt csinálom jól.

Férjéről szólva elmondta: Sulyok Tamás végtelenül közvetlen, nagyon szereti az embereket és az életet, „jó a humora, jópofa, nem híve a formalitásoknak, szabad lélek.” Kettejük szoros szövetségének szerinte az a titka, hogy vannak olyan személyiségjegyeik, amelyek segítettek nekik, ráadásul „fentről is támogatták” őket, de persze szerencse is kellett az élethez.

Nagy Zsuzsanna kifejtette: a nők jelenléte a közéletben és a politikában biztosan nagyon fontos, de a családban való szerepük szerinte még fontosabb, és itt feszül a nagy ellentét. „Az én generációm a Kádár-rendszerben nőtt fel, nem nagyon volt adott a lehetőség arra, hogy nőként komoly karriert fussunk be. Úgy vélem, mind a két nemnek megvannak a sajátos erényei, értékei. Én személy szerint nagyon szeretem, ha előre engednek, ha fölsegítik a kabátot, ha nőként tekintenek rám. Tudom, hogy a gyermekeink korosztályából és a még fiatalabbak közül sokan nem igénylik ezt. Nagy változásban vagyunk, és igen nehéz itt okosságot vagy egyértelmű bölcsességet megfogalmazni” – fogalmazott a first lady.

A hirado.hu kérdésére, miszerint melyik elnöki párhoz fognak leginkább hasonlítani, azt felelte:

Hát…, szerintem leginkább magunkhoz.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Köztársasági cirkusz: Az igazság nélküli hatalmi központok technikailag sem működnek