Kiderült mi lenne Oroszország taktikája, arra az esetre ha Kína megtámadná őket

Kiszivárgott dokumentumokból kiderült, hogy milyen helyzetekre készül Oroszország egy esetleges kínai támadás esetére. Bár a forgatókönyveket 10-12 éve írták, Oroszország tavaly két, Kínával határos régióban is gyakorlatozott az atomtölteteket hordozni képes Iszkander rakétákkal.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A szimulációs anyagokat 2008 és 2014 között készítették. Az egyik ilyen forgatókönyvben Kína fizetett tüntetőket alkalmazott volna azért, hogy Oroszország keleti részén konfliktus alakuljon ki a rendőrséggel. Ez ürügyet szolgáltatott volna arra, hogy később katonai alakulatokat küldjön a határhoz, miközben „népirtással” vádolja meg Oroszországot. A dokumentumok arról adnak számot, hogy egy esetleges invázió esetén Oroszország hajlandó lenne taktikai atomtölteteket is bevetni.

William Alberque, a Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének (IISS, International Institute for Strategic Studies) stratégiai, technológiai és fegyverszabályozási igazgatója szerint egy esetleges, Kína vagy az Egyesült Államok elleni nukleáris csapás „kijózanító” hatással bírna Oroszország ellenfeleivel szemben. Alberque kiemelte, hogy egy Ukrajna elleni atomcsapás csak eszkalálná a konfliktust és valószínűleg az Egyesült Államok, vagy az Egyesült Királyság beavatkozását vonná maga után.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nyugati termékeket árusító bevásárlóközpontokból alakítanak ki fegyvergyárakat az oroszok

Kína az újonnan bemutatott rakétáival köröket ver az USA fegyverzetére

(Magyar Hang nyomán Szent Korona Rádió)