Rendőrségi hiba miatt szökött meg a házi őrizetből a homokos pedofil

Mint arról mi is beszámoltunk, házi őrizetbe helyeztek át egy homoszexuális pedofilt, miután abszurd módon kijelentették, hogy nem áll fent a bűnismétlés veszélye. A deviáns azonban megszökött a házi őrizetből, valószínűleg Kárpátaljára tért vissza. De hogyan történhetett meg mindez? 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a gyermekek védelméért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A beregszászi gyanúsított majd’ egy éven keresztül volt letartóztatásban (2022. dec. – 2023. nov.), de tavaly év végén áthelyezték házi őrizetbe. Amint ilyenkor szokásos, a lábbilincset is megkapta, viszont megszökött. A rendőrség jelenleg sem tudja, hogy hol tartózkodik. De hogyan tudott megszökni?

Nos a rendszer egyszerűen leállt, egy olyan ok miatt, mintha inkompetens kisgyerekek irányítanák a rendfenntartó szerveket.

A hibára volt ideje felkészülni a rendőrségnek, nem váratlanul érte őket. Azon szerver ugyanis, melyre a lábbilincsek az információkat küldik, megtelt. Az előre tervezett karbantartás – melyet jóval korábban el kellett volna már végezni – érthetetlen módon elmaradt. Ez amiatt történhetett, mert a rendszerhez kapcsolódó karbantartási vagy szupport szerződés lejárt, és azt nem újították meg.

Ahogyan azt a 444 írja, a 2013-ban bevezetett rendszer lecserélésére pályázatot írt ki a rendőrség még nyár elején, melyet egy cég meg is nyert 27 milliárd forint értékben.

A rendszer cseréje azonban nem indult meg – a kormány nem adott zöld utat a beruházásnak -,  így következhetett be az, hogy a megfigyelt őrizetesek lényegében őrizet nélkül maradtak több héten keresztül.

A rendőrség közlése szerint az őrizetesek nem tudhattak arról, hogy a rendszer leállt, a szemfülesek, tapasztaltabbak viszont rájöhettek. Ugyanis, mivel eszközük nem kellett, hogy jeleket továbbítson a központ felé, a rendszer nem kérte le folyamatosan annak adatait, ezért jóval lassabban is merült, mint jól működő állapotában. Ez azért egy igen feltűnő jel. Emellett az információ könnyen ki is kerülhetett, hiszen a bíróságokat is értesítették a fennálló problémáról.

A rendőrség szerint alapvetően is elő szoktak fordulni szökések, rendszerhibák, szóval a rendszer leállásával nem lett akkora baj. Nemes László elfogásáról azonban továbbra sem adtak információt, előfordulhat, hogy már vissza is szökött Kárpátaljára. Így a csillagok szerencsés állása esetén a fronton egy orosz katona gyorsan pontot tehetne története végére.

Amire viszont választ továbbra sem adott rendőrség, hogy hány bűnöző szökött meg, Nemeshez hasonló hány deviáns került újra szabadlábra, hányan vannak továbbra is szökésben? Mennyi idő elteltével sikerült helyrehozni a rendszert? Felelősségre vontak-e ezért bárkit is?

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Minden napra jut egy buzeráns pedofil?

Tudták, hogy homoszexuális, mégis kinevezték, de miért csak 10 évet kapott? – Lázár ismét keményeket mondott

(444 nyomán Szent Korona Rádió)