Tudták, hogy homoszexuális, mégis kinevezték, de miért csak 10 évet kapott? – Lázár ismét keményeket mondott

Lázár János kijött és ő is igyekezett egyedit mondani, rátromfolni az eddigi nyilatkozatokra. Sikerült neki egyébként: valóban ne engedjenek homoszexuálisokat gyermekvédelmi intézmények élére és jogos a kérdés, hogy miért csak 10 évet kapott a pedofil igazgató?

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a pedofília minden formája ellen kiálló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az azért egy fontos és súlyos kérdés lesz, hogy amikor a Fővárosi Önkormányzat 2010 előtt ezt az embert kinevezte, akkor ők pontosan tudták, hogy homoszexuális

– mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter egy, a bicskei gyermekotthon pedofília és szexuális bűncselekmények miatt elítélt volt igazgatóját érintő kérdésre válaszolva budapesti sajtótájékoztatóján. Arra a kérdésre válaszolt így, hogy Vásárhelyi János büntetési tételét mérsékelte, hogy Bárczy-díjjal tüntették ki.

Lázár alapvetően az új tarifarendszerről tartott sajtótájékoztatót, de minden másról is lehetett kérdezni. A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját érintő kérdésre felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor elrendelt egy átfogó vizsgálatot, ami minden gyermekotthonra kiterjed majd, és Vásárhelyi ügyére is kiterjed majd.

Amennyiben információja van pedofil-ügyekről, konkrét elkövetőkről,
gyermekek bántalmazásáról, akkor írjon nekünk!

„Tűzzel-vassal tárjuk fel, egészen 2011-ig, vagy akár egészen 1990-ig visszamenőleg ennek az intézménynek a működését, és a törvénytelenségek vélhető sorozatát” – mondta Lázár, aki aztán hozzátette, szerinte számos kérdést fog felvetni az is, hogy Vásárhelyit úgy nevezték ki, hogy tudták róla, hogy homoszexuális. Szerinte ez nem független a kitüntetési ügytől és nem független a kegyelmi ügytől sem.

Arra a kérdésre, hogy nem gondolja-e, hogy a homoszexualitást összemossa a pedofíliával, Lázár azt válaszolta, hogy nem mosott össze semmit semmivel, csak elmondott egy tényt. „Csak világossá szeretném tenni, hogy pontosan mi történt” – mondta.

Pintér előzetes beszámolót tartott a bicskei ügyről a kormányülésen

Lázár itt elmondta, hogy a kormányülésen Pintér Sándor belügyminiszter tett egy előzetes jelentést arról, hogy mi történt 2011-ben, a több száz oldalas nyomozati anyag feldolgozását, átvizsgálását megkezdték. A nyomozás során 35 tanút hallgattak meg, köztük pedagógusokat és pszichológusokat is.

Megdöbbentő módon a pszichológusok azt mondták, hogy a gyerekek nem mondanak igazat. És a pedagógusok is azt mondták, akik ott dolgoznak az intézményben – egybehangzóan –, hogy a gyerekek hazudnak

– mondta Lázár a 2011-es történtekről, majd hozzátette, hogy ezért nem kerülhetett sor gyanúsításra az ügyben. Lázár elmondása szerint az a pedagógusközösség, ami akkor a volt igazgató keze alatt dolgozott, összezárt Vásárhelyi mögött. „Magyarul, a pszichológusok és az ott tanítók nem a gyerekek oldalára álltak, hanem az igazgatóéra” – mondta.

Lázár arról is beszélt, hogy azt is megvizsgálta szerdán a kormány, hogy milyen vizsgálatok zajlanak le, mielőtt valakit kitüntetnek. „Miután 2011-ben az illető ellen nem emeltek se vádat, meg sem gyanúsították, ezért ő a bűnügyi nyilvántartásban nem szerepelt, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezett, és a kitüntetésre felterjeszthető volt, és a törvények és szabályok szerint megkaphatta azt” – mondta.

A miniszter biztos abban, hogy bicskei gyermekotthon volt igazgatója 26 éven keresztül folyamatosan abuzálta az ott lakó gyerekeket.

Egy ilyen embert a börtönből nem szabad kiengedni, egy ilyen embert nem 10 évre kell elítélni, hanem sokkal többre, ennek az embernek a börtönben van a helye, szóba sem kerülhet, hogy hamarabb kikerüljön, és sokkal súlyosabb büntetést kell kiszabni minden pedofil ügyben

– mondta Lázár, elismételve Orbán korábbi szavait, miszerint pedofilügyben nincs kegyelem. Itt megemlítette azt, amiről Orbán Viktor is beszélt hétfőn a parlamentben, amikor azt mondta, hogy 2010-ben 81 pedofil bűnöző volt börtönben, míg 2024-ben 663. „Ha engem kérdeznek, ennél jóval több lehet” – mondta Lázár, aki szerint a pedofilok mesterei a megtévesztésnek.

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Alapvető emberi jog a pedofília?

Gyermekvédelem és pedofília kérdésében a baloldalnak hallgass a neve

A HVIM “mindenki” pedofíliáját üldözi

“Dugtunk?” – Kérdezi a frissen kiengedett orosházi pedofil a Facebookon a volt diákjaitól

Pedofília gyanúja is felmerült az antifákkal szemben