Így hazudnak a Soros-szervezetek a Gyermekvédelmi törvényről

Az Amnesty International nevű gittegyletnek  nem tetszik, hogy valaki kiáll a hagyományos nemi identitás mellett és szembemegy a természetellenes deviációkkal. Szerintük a 2021-es Gyermekvédelmi törvény súlyosan sérti az LMBTQP emberek jogait, mert nem mehetnek gyerekeket megrontani. Ahhoz képest, hogy annyira el vannak nyomva, (sajnos) a Budapest Pride-ra minden évben több tízezer ember kimegy és a buzibárok sem lettek még szétverve és betiltva.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A szabadságtól a cenzúráig: a magyar propagandatörvény következményei című jelentésükben arról értekeznek, hogy milyen jogsértés érte homokosokat és a transformereket. Sajnos még nem érte őket elég, mert ugyan úgy vonulnak, köthetnek élettársi kapcsolatot, sőt, az elmúlt években exponenciálisan nőtt a szivárványcsaládok száma. Állításuk szerint az elmúlt három év alatt a törvény olyan “dermesztő hatást” fejtett ki a médiában, a reklámiparban és a könyvpiacon, amely széles körben érezhető volt az LMBTQP csoportok és egyének körében is. Ehhez képest a szomorú valóság az, hogy törvényt még mindig alig alkalmazzák, akkor is maximum egy-egy könyvet fóliáznak le, nem lett még egy szervezet, rendezvény vagy könyv sem betiltva, pedig rájuk férne.

A propagandatörvény a félelem légkörét hozta létre, és különösen a fiatalok számára korlátozza az információhoz való hozzáférést. A szankcióktól való félelem olyan dermesztő hatást eredményezett, amely megakadályozza, hogy az emberek információt osszanak, keressenek és kapjanak a szexuális irányultságról és nemi identitásról. A propagandatörvény hozzájárul az LMBTQI emberekkel szembeni negatív sztereotípiák és diszkriminatív attitűdök rögzüléséhez is

– mondta Mihály Eszter, az Amnesty International Magyarország LMBTQI+ jogokkal foglalkozó muciológusa. Bárcsak igaza lenne, de sajnos valószínűleg másik csatornát néz, mert a valóságban ennek nyoma sincs.

Az elmúlt évtizedben a magyar kormány és az államilag támogatott média megbélyegző retorikát használva kampányt folytatott az LMBTI emberek jogai ellen, és célba vette a civil társadalom azon tagjait is, akik kiállnak az egyenlőségért.

Most akkor LMBTQ, LMBTQI+, LMBTQIA vagy az LMBTI a hivatalos megszólításuk? Ezek után mi inkább maradunk az LMBTQP-nél, mert a homoszexuálisok között bizonyítottan felülreprezentált a pedofilok aránya.

A törvény elfogadása óta – különösen a fiatalok számára – nehezebb hozzáférni az alapvető információkhoz, illetve a szexuális és nemi kisebbségekkel kapcsolatos tartalmakhoz, a homályosan megfogalmazott tilalom pedig félelmet kelt a közoktatás, média, reklámipar és könyvpiac területén dolgozókban. Ezeknél nincsen internet? Bármelyik ferdehajlamú vagy nemi identitásában bizonytalan fiatal felmegy az internetre vagy csak megnéz egy Netflix sorozatot és dőlni fog felé a homoszexuális propaganda.

A bírósági eljárásoktól és a kormánypárti médiában zajló lejárató kampányoktól való félelem sokakat megakadályoz abban, hogy a szexuális és nemi kisebbségek helyzetével és jogaival foglalkozó beszélgetésekbe bocsátkozzanak, és információkat osszanak meg ezekben a kérdésekben. Sajnos a bírósági eljárások nagyrészt csak a könyvesboltokat érte eddig, amiért nem a szabályoknak megfelelően árulták a létrontó könyveket. Ideje lenne ha a mezei propagandisták ellen is komoly eljárások indulnának, akkor talán elmenne a kedvük az aberrált életmód terjesztésétől és a deviancia normalizálásától.

A jelentés megállapítja, hogy egyes médiaszolgáltatók, könyvesboltok és más vállalati szereplők öncenzúrát gyakorolnak a jogi szankciók elkerülése érdekében, miközben az írók, kreatív ügynökségek és civil szervezetek is nehezen igazodnak el a homályos rendelkezések között. Míg a törvényt kezdetben nem érvényesítették széles körben, ez 2023 elején megváltozott, és a hatóságok elkezdtek eljárásokat indítani az LMBTQP szereplőket is tartalmazó könyveket árusító könyvesboltok ellen. Sajnos bezárva egyik sem lett, csak kaptak egy csekket, még a könyvek sem lettek betiltva.

Az Amnesty International által megkérdezett “szakemberek” (értsd.:muciológusok – a szerk.) aggódnak amiatt, hogy a hatóságok hogyan értelmezik a törvényt, és bizonytalanságot éreznek azzal kapcsolatban is, hogyan kellene úgy működniük, hogy elkerüljék a bírságokat és egyéb büntetéseket. Mi tudjuk hogyan kellene működniük: sehogy!

Nyáry Krisztián író, a Líra kreatívigazgatója az Amnesty Internationalnek elmondta: “Minden gyerekkönyvre rá lehetne írni, hogy a szülőknek szól, és minden maradna a régiben. De ezeket a könyveket is fóliába kell csomagolni, és egyáltalán nem lehet iskolák közelében árulni. Ennek következtében még a törvénytisztelő könyvesboltok és kiadók is bizonytalanságban maradnak, és büntetésekkel néznek szembe”. Helyes!

A törvény elfogadása azt is jelentette, hogy az LMBTQP szereplőket bemutató televíziós műsorok és filmek sugárzása csak este 10 után engedélyezett. Ennek következtében a területen dolgozóknak át kellett alakítaniuk a programjaikat és a streaming tartalmaikat, hogy elkerüljék a büntetéseket. Az lenne az ideális, ha este 10 után sem vetítenének ilyen szemeteket, de a kompromisszumos megoldás is több, mint a semmi.

Kolosi Péter, az RTL tévécsatorna tartalomért felelős vezetője elmondta, hogy a csatorna bizonyos műsorokat későbbi időpontokra helyezett át, és bizonyos típusú tartalmak sugárzását nem is tervezik. Szerinte “ez a törvény elfogadhatatlan, diszkriminatív, és úgy gondolom, hogy valójában cenzúrát – egy újfajta cenzúrát – vezetett be a médiában”. Mindenkinek  jussanak eszébe ezek a gondolatok, amikor a Retek Klubot néz, hogy kik is ezek pontosan.

A hatóságok a törvény alapján jogi lépéseket tettek egyes tartalomszolgáltatók és könyvkereskedők ellen. Az egyik könyvesboltláncot azért büntették meg, mert a kiskorúaknak szóló könyvek között azonos nemű párokat bemutató könyveket is tartott, egy másik könyvesboltot pedig azért, mert egy transznemű szereplőt ábrázoló könyvet mutatott be, és nem tüntette fel, hogy felnőtteknek szóló könyvről van szó.

A kiadóknak át kellett sorolniuk a műveket az ifjúsági irodalomból a felnőtt kategóriába. Papp Dóra író azt is elmesélte, hogy a közösségi médiában egyre több fenyegetés és zaklatás érte, amiatt, hogy könyveiben LMBTQP karakterek is szerepelnek.

Papp olyan fenyegetésekkel szembesült, amelyeket a törvény elfogadása előtt nem tapasztalt, valaki például azzal fenyegette meg, hogy leköpi egy dedikáláson. “Ez nagyon megvisel. Annyi évnyi dedikálás után, amikor öröm volt találkozni az olvasókkal, félelmet ültettek belém, mert nem tudtam, mennyire vegyem komolyan a fenyegetést”. Hát, ahogy a mondás tartja, “aki k*vának áll…”

Elmondta azt is, hogy a dermesztő hatás hogyan hat a pályakezdő írókra. “Elmondták nekem, hogy félnek, és vagy nem merik befejezni a könyvet, amin dolgoznak, vagy nem merik kiadni az írásaikat Magyarországon.” Vagy talán adjanak ki normális könyvet, amiben nincs szivárványos agymosás.

Az Amnesty International szerint a törvény jogsértő módon korlátozza az emberek véleménynyilvánítás szabadságához való jogát, beleértve a gyermekek és fiatalok információhoz való hozzáférésre vonatkozó jogára. A korlátozás homályos, nem szükséges és arányos, a törvénynek nincs legitim célja, ezért nincs összhangban a nemzetközi emberi jogi előírásokkal. Pedig van legitim célja, az, hogy a genderőrületet megállítsa. Az más kérdés, hogy ezt teljesen eredménytelenül teszi és csak látszatintézkedések történnek ahelyett, hogy átvennénk az orosz modellt.

A propagandatörvény jogsértő. A széles körű korlátozások révén messzemenően negatív hatással van az emberek véleménynyilvánítási szabadságára.” – mondta Mihály Eszter. “Ennek a törvénynek nincs helye Magyarországon, és hozzájárul az LMBTQI emberek fokozott megbélyegzéséhez és negatív sztereotípiák rögzüléséhez. Azonnal hatályon kívül kell helyezni, és lépéseket kell tenni az általa okozott károk felszámolására.” És ezeket az embereket valaki “szakértőnek” meg “kutatónak” meri nevezni…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Minden, amit az Amnesty International visszaéléseiről tudni érdemes

A mesterséges intelligenciával manipulálja a képeit a Soros által finanszírozott Amnesty International

 

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)