Franciaországban nem lehet húsnak hívni ami nem az!

Bár Franciaország buzeráns országvezetésével az egyik legnagyobb létrontó a világon, most pozitív lépésről számolhatunk be, mely a gazdáknak köszönhető. 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a modernitás ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A mezőgazdasági válság és a gazdálkodók tiltakozása közepette Franciaország rendeletet adott ki, amely megtiltja húsnevek használatát növényi alapú termékek esetében, miközben az EU legfelsőbb bíróságának még döntést kell hoznia arról, hogy egy ilyen lépés összeegyeztethető-e az EU jogi keretrendszerével – írja az Euractiv.

A francia döntést Gabriel Attal miniszterelnök kedden jelentette be.

A döntés gazdálkodóink kérésére született. A tiltó rendelet többek közt a steak vagy a sonka megnevezésekre vonatkozik növényi eredetű termékek esetében

 Gabriel Attal, francia miniszterelnök

Növényi fehérjéket tartalmazó élelmiszerek esetében tilos továbbá például a filé, a bélszín, vagy a farhús megjelölés is. A rendelet az új francia állattenyésztési „szuverenitási terv” része, amely a gazdálkodók számára 400 millió eurós támogatást tartalmaz.

Egyes növényi fehérjéket tartalmazó élelmiszerek továbbra is megtarthatják neveiket, de csak akkor, ha megfelelnek bizonyos küszöbértékeknek: például a folyékony „tojás” maximum 0,1% növényi fehérjét, a „kolbász” 5%-ot tartalmazhat.

A törvény be nem tartása magánszemély esetében 1500 euróig, cégeknél 7500 euróig terjedő pénzbírsággal járhat. A törvény nem vonatkozik az „Európai Unió más tagállamában vagy harmadik országban gyártott vagy forgalmazott” termékekre.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A sötétzöld őrület elérte a magyar “nemzeti oldalt” is?

Sötétzöld politika vs. jobboldali környezetvédelem

(Euronews nyomán Szent Korona Rádió)