„Magyarok késhegyre!” – Fenyegető SMS-eket kaptak a kárpátaljaiak

Ukrán soviniszták? Orosz titkosszolgálati akció? Kárpátalját szándékozik valamelyik szereplő destabilizálni? 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

„Magyarok késhegyre!”, „Gyorsan meneküljetek hazaárulók!”, „A magyarok paraziták!”, „Takarodás Ukrajnából”!, „Aki nem fut el, az lesz az első!”. Ilyen, és hasonló tartalmú üzeneteket kaptak hétfőn sokan Kárpátalján. Érdekes az időzítés is, hiszen köztudott, hogy a legnagyobb ukrajnai magyar érdekvédelmi szervezetnek, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetségnek éppen akkor méltatta fennállásának a harmincötödik évfordulóját.

Az obszcén és halálos fenyegetést is tartalmazó üzeneteket bosnyák, kazah és kirgiz számokról küldték.

Az üzenetekben mindenhol ugyanaz a kép látható: Kárpátalja térképén áll egy csuklyás, maszkos rajzolt férfi, ukrán címerrel a mellkasán és egy méretes késsel a bal kezében, miközben Magyarország felé mutat, ahova tömegek menekülnek. Az alatta lévő feliratok már magyarul és ukránul vannak leírva, vegyesen. A kés mindenhol visszatérő emoji, akárcsak a „k*rva takarodj” kifejezés is.

A vélhetően internetes fordítóprogrammal készített üzenet sokszor hibás: „Magyarok, jobb, ha mielőbb menekülsz Ukrajnából. Magyarok késre!.” (majd ezt egy néhol egy baltajel vagy a dicsőség Ukrajnának szlogen is követi.

Az ukrán hatalomhoz közelálló újságírók szerint orosz provokációról van szó. Kárpátalja katonai kormányzósága szerint orosz információs művelet mindez, mert, ahogyan fogalmaznak:. Az ellenség megpróbálja egymás ellen ugrasztani a helyben élő nemzetiségeket.

Azt azonban érdemes megjegyezni, hogy az ukránok alapvetően naponta provokálják Kárpátalja magyarjait. Valamint a halálos fenyegetésekért sem kell szomszédba menniük, hiszen éppen a napokban fenyegették meg a Mi Hazánkat kiirtásukkal. De ugye Szijjártó is kapott már hasonló üzeneteket. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Kárpátaljai magyarok gyerekeit fenyegeti az ukrán soviniszta szervezet

Kultúrnemzet: magyarnak nézték a latint az ukránok, ezért levakolták

(Elemi nyomán Szent Korona Rádió)