Megfenyegették az ukránok Szijjártót?

Szijjártó Ukrajnába utazik, melynek okán fenyegetés érkezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseleteihez. Mi csak azt kérdezzük, mi ez a nagy közeledés Ukrajna felé? 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter január 29-én Ukrajnába utazik, ahol Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel találkozik. A magyar külügyminiszter korábban arról beszélt, hogy az ukránok erős delegációval érkeznek, az elnöki hivatal vezetője mellett az ukrán külügyminiszter is ott lesz a találkozón, amely az Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozójának előkészítését szolgálja.

Az Index úgy tudja, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium ukrajnai képviseletei egy ukrán nyelven íródott e-mailt kaptak, amelyben életveszélyesen megfenyegették Szijjártó Pétert.

Az üzenetben a következő állt:

Magyarok, gyűlöljük a kormányotokat, amely továbbra is mindent megtesz azért, hogy elveszítsük a háborút. Azt hiszitek, hogy a miniszteretek az Ukrajna elleni támadások után csak úgy eljön hozzánk? Mi nem így gondoljuk. Január 29-én tehát robbanásveszélyes üdvözletre számíthatnak. Egy páncélvonat nem fogja megmenteni önöket. Javasoljuk, hogy adjon megrendelést egy temetkezési irodának, hogy elkezdhessék elkészíteni a koporsót Szijjártónak, és az illeszkedjen a magasságához. Isten megbocsát, de az ukránok nem.

Szijjártó reagált

Szijjártó Péter mai brüsszeli sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a hír igaz, tegnap értesültek arról, hogy a kijevi nagykövetségen keresztül érkezett a személye ellen egy halálos fenyegetés ukrán forrásból, a külügyminiszter szerint jól láthatóan azzal a céllal, hogy a jövő hétfői külügyminiszteri találkozóra árnyékot vessen, vagy megakadályozza az esemény megrendezését.

“Az ukrán hatóságok arról biztosítottak minket, hogy a legkörültekintőbb biztonsági intézkedéseket fogják foganatosítani annak érdekében, hogy Ungváron az ukrán-magyar külügyminiszteri találkozót a lehető legnagyobb biztonságban lehessen megtartani.”

-mondta Szijjártó Péter.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Izrael csicskása: Szijjártó Hágában állt ki a népirtás mellett

(Portfolio nyomán Szent Korona Rádió)