Biden szerint Hszi Csin-ping Oroszország vezetője és elfelejtette Obama nevét is

Joe Biden amerikai elnök ismét összevissza beszélt: kínai kollégáját, Hszi Csin-pinget “Oroszország vezetőjének” nevezte, és nem emlékezett korábbi főnöke, Barack Obama nevére.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az amerikai történelem legidősebb elnöke a kormányzók számára rendezett fehér házi vacsora során ismét bizonyította, hogy szellemi leépülése egyre fokozódik. Biden az Obama akkori elnöktől kapott utasításokra utalva azt mondta: “Amikor alelnök voltam, az elnök, ööö, az én elnököm azt mondta nekem, hogy azt akarja, hogy megismerjem Hszi Csin-pinget, mert egyértelmű volt, hogy ő lesz Oroszország, ööö, Kína feje, és akkoriban problémáink voltak Oroszországgal, és más országokkal is”.

Biden ezután egy hamis állítással folytatta, amelyet már több tucatszor megismételt, azt állítva, hogy 17 000 mérföldet utazott Hszivel az Egyesült Államokban és Kínában. A Washington Post 2022 novemberében “feneketlen Pinokkió” minősítést adott Bidennek, amiért ilyen sokszor elmondja a hazug történetét. Az újság tényellenőrzője, Glenn Kessler csak egyetlen olyan utat talált, amelyen Biden és Hszi együtt utazott, amikor 2021 augusztusában meglátogattak egy középiskolát Peking mellett.

Biden megismételt egy téves mesét is egy Hszivel folytatott beszélgetésről a tibeti fennsíkon, ahol még soha nem jártak együtt. “Ez az Isten igaza” – mondta korábban a zavarodott elnök arról az állítólagos találkozóról. A szombati fehér házi rendezvényen erről a történetről azt mondta: “Ezt dokumentálták, és ez a valóság”.

Abraham Lincoln portréja előtt állva Biden úgy hivatkozott a volt elnökre, mint “az emberre, aki itt áll mögöttem”. Amikor elkezdett felolvasni egy híres Lincoln-nyilatkozatot a jegyzeteiből, azt mondta a kormányzóknak: “Biztos akarok lenni benne, hogy pontosan idézem az idézetet”. Az idézetet azonban elrontotta.

A 81 éves Biden legutóbbi szellemi botlása több mint két héttel azután történt, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium különleges ügyésze arról számolt be, hogy bár talált bizonyítékot arra, hogy az elnök bűncselekményt követett el, az esküdtszék nem szívesen ítélné el, mert “jó szándékú, rossz memóriájú öregembernek” tűnik. Az ügyész, Robert Hur szerint a bizonyítékok azt mutatják, hogy Biden “szándékosan megtartott és nyilvánosságra hozott” titkos dokumentumokat két alelnöki ciklusából.

Biden összehívott egy Fehér Házi sajtótájékoztatót, hogy cáfolja Hur állításait a rossz memóriájáról, de ugyanezen az eseményen tévesen Abdel Fattah el-Sisi egyiptomi elnököt azonosította Mexikó vezetőjeként. Ugyanezen a héten korábban a Hamász nevére is nehezen emlékezett, és azt állította, hogy 2021-ben beszélt az évekkel korábban elhunyt francia és német vezetőkkel.

(Orosz Hírek, Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ki hitte volna? Biden is cionistának vallja magát (akárcsak Trump)

Mit fecsegett ki Trump volt védelmi minisztere?