Ki hitte volna? Biden is cionistának vallja magát (akárcsak Trump)

Nincs két USA, hiába próbálnak a kóserkonzervatívok valamiféle jobboldali USA-képet felvázolni, ha Trump vezeti-vezetné az ország. Mindegyik oldal ugyanolyan cionista… most Joe Biden coming outolt: büszke cionista.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Joe Biden amerikai elnök hétfőn, a zsidó hanuka ünnepe alkalmából rendezett fehér házi fogadáson “rendíthetetlen” elkötelezettségét fejezte ki Izrael biztonsága mellett. Egyúttal ígéretet tett arra, hogy továbbra is katonai támogatást nyújt Nyugat-Jeruzsálemnek a Hamász gázai székhelyű palesztin fegyveres csoporttal kialakult konfliktusban.

Az Egyesült Államok továbbra is Izrael legfontosabb szövetségese a folyamatban lévő konfliktus során, amely széles körű bírálatot váltott ki a muzulmán világban és azon túl a Gázai övezet izraeli bombázása miatt. A helyi egészségügyi hatóságok szerint a csapások súlyos civil áldozatokkal jártak.

Hétfőn Biden “betegesnek” nevezte a konfliktus miatt az antiszemitizmus növekedését mind az Egyesült Államokban, mind világszerte. “Ezt látjuk a közösségeinkben, az iskolákban, a főiskolákon és a közösségi médiában” – mondta, hozzátéve, hogy “a hallgatás cinkosságot jelent”.

A zsidó törvényhozókhoz és más résztvevőkhöz szólva az elnök kijelentette, hogy “elkötelezettsége a zsidó nép biztonsága és Izrael biztonsága, valamint a független zsidó államként való létezéshez való joga iránt megingathatatlan”. Ezután megfogadta, hogy “továbbra is katonai segítséget nyújt Izraelnek, amíg meg nem szabadulnak a Hamásztól”, hozzátéve azonban, hogy mind Washingtonnak, mind Nyugat-Jeruzsálemnek óvatosnak kell lennie, nehogy “a világ közvéleménye” ellenkezzen.

A hétvégén a Biden-kormányzat megkerülte a kongresszus hatáskörét az Izraelnek nyújtott katonai segélyek tekintetében, és sürgősségi jóváhagyást adott 106,5 millió dollár értékű harckocsilőszer eladására Nyugat-Jeruzsálemnek. A lépésre akkor került sor, amikor a Fehér Ház azon fáradozott, hogy a kongresszus jóváhagyást szerezzen 106 milliárd dollárnyi kiegészítő biztonsági csomagra, beleértve 14,3 milliárd dollárt Izraelnek.

Az amerikai elnök azt is mondta, hogy “megkérdőjelezhetetlen” kapcsolatot érez a zsidó közösséggel.

“Bajba és kritikába ütköztem, amikor néhány évvel ezelőtt azt mondtam, hogy nem kell zsidónak lenni ahhoz, hogy cionista legyél, és én cionista vagyok” – tette hozzá a mintegy 800 fős gyűlésen.

A múlt héten az Egyesült Államok az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyetlen tagjaként megvétózta a gázai rendkívüli tűzszünetre felszólító sürgősségi határozatot. Múlt pénteken Antonio Guterres ENSZ-főtitkár szerint “az éhínség komoly veszélye áll fenn”, megjegyezve, hogy Gáza északi részén a háztartások 97%-a, délen pedig a kitelepítettek 83%-a “nem eszik eleget”.

Izrael a Hamász október 7-i meglepetésszerű támadására válaszul indította meg katonai műveletét Gázában. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) a palesztin enklávé elleni tömeges bombázásokkal válaszolt, amelyet szárazföldi hadművelet követett. A gázai egészségügyi minisztérium legutóbbi becslései szerint az izraeli akciókhoz kapcsolódó halálos áldozatok száma meghaladta a 18 400-at az enklávéban.

Dugin: Ha az ördög civilizációja a te oldaladon áll, akkor valamit rosszul csinálsz

Kibújt a szög a zsákból: Joe Biden szerint a fehér felsőbbrendűség jelenti a legnagyobb fenyegetést