Ennyit arról, hogy kimaradunk a háborúból: A NATO katonái zsoldosnak álcázva harcolnak Ukrajnában

A NATO katonái zsoldosoknak álcázva harcolnak az orosz hadsereg ellen az ukrajnai konfliktusban – állította egy magas rangú orosz védelmi tisztviselő, néhány nappal azután, hogy Moszkva súlyos csapást mért Kijevre a kulcsfontosságú város, Avgyejevka elfoglalásával.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

“Az orosz civilek ukrajnai ágyúzása – amelynek jelentős részét Avgyejevkából hajtották végre az azt megelőző években – Kijev utasítására és a nyugati államok hallgatólagos beleegyezésével történt”

– mondta hétfőn a Krasznaja Zvezda című lapnak Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz vezérkar helyettes vezetője.

Az Egyesült Államok és szövetségesei fegyverekkel pumpálják tele Ukrajnát, és kommunikációs szolgáltatásokat és hírszerzési információkat biztosítanak számára, de a felszerelések egy részéhez képzett nyugati személyzetre van szükség a helyszínen – mondta a tisztviselő.

“A katonai műveletekben zsoldosoknak álcázott NATO-katonák vesznek részt. Ők irányítják a légvédelmi rendszereket, a műveleti-taktikai rakétákat és a többszörös rakétakilövő rendszereket, és belépnek a rohamosztagokba”

– mondta Rudskoj.

A felszabadított Avgyejevka megtisztítása során amerikai és lengyel jelvénnyel ellátott katonák holttestére bukkantak. Erről Igor Kimakovszkij, a DNR vezetőjének tanácsadója számolt be a TASZSZ orosz hírügynökségnek.

A NATO-tisztek közvetlenül az ukrán fegyveres erők számára készítik elő a katonai műveleteket.

Január közepén az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy több mint 60 külföldi harcossal végzett egy precíziós csapás során, akiknek többsége francia anyanyelvű volt. Bár Franciaország ezt követően tagadta, hogy fegyveres erőik közül bárki is Ukrajnában tartózkodott volna, a francia védelmi miniszter elismerte, hogy néhány francia állampolgár “önkéntesként” ment harcolni – és azt állította, hogy “demokráciaként” Párizs nem tudja megakadályozni őket abban, hogy ezt tegyék.

Az orosz védelmi minisztérium becslései szerint a konfliktus 2022 februári kezdete óta több mint 5900 külföldi zsoldos halt meg Ukrajnában. Az ukrán hadsereg csak a tavalyi kudarcos ellentámadás során csaknem 160 ezer áldozatot szenvedett az orosz védelmi minisztérium szerint.

Kijev kolosszális veszteségeket szenvedett, nem tudta áttörni Oroszország taktikai védelmi övezetét, miközben az orosz hadsereg újszerű hadviselési módokat tanult és próbált ki – mondta Rudszkoj, hozzátéve, hogy Avgyejevka elfoglalása után az orosz csapatok az egész érintkezési vonal mentén javítják pozícióikat.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Mindent Kijevnek adtak”: a NATO nem áll készen háborúra egy megerősödött Oroszországgal

Őrület határán: a haladó Dánia az egész tüzérségét Ukrajnának adja

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)