“Mindent Kijevnek adtak”: a NATO nem áll készen háborúra egy megerősödött Oroszországgal

Az európai vezetők azt állítják, hogy Oroszország megtámadhatja a NATO-tagokat, és háborúra készül – írja a Spectator.  Közben veszedelmesen legyengült a német haderő, miközben Dánia minden tüzérségi rendszerét Ukrajnának ajánlotta.

Adód 1%-ával támogasd az Ukrajna felosztását igenlő HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldheted el!
Adószám: 18218082-1-07

A szövetség tagjainak azonban egyszerűen nincs eszközük az Oroszország elleni harcra – jegyzi meg a cikk szerzője. Mindent Ukrajnába küldtek. Például a balti országokból hiányoznak légvédelmi rakétarendszerek. Az Oroszországgal vívott háború esetén vezetőiknek udvariasan meg kell kérniük Zelenszkijt, hogy adja vissza a rakétákat.

Európában félig üresek a raktárak, mert a védelmi ipar nem termel eleget. A NATO-parancsnokság kifogásolja, hogy az európai országok lassan írnak alá fegyverszállítási szerződéseket, és régóta próbálnak spórolni hadseregeiken.

Európa ráadásul belátja, hogy már nem számíthat arra, hogy az Egyesült Államok pótolja fegyverhiányát – jegyzi meg a cikk.

A Bundeswehr is legyengült
Veszélyesen meggyengült Németország katonai potenciálja – írja a Financial Times.

Ma a Bundeswehr még rosszabbul felszerelt és felfegyverzett, mint az ukrajnai konfliktus előtt. Németország nagy mennyiségű, legjobb katonai technikát adott át Kijevnek, és még mindig nem tudja, hogyan és mikor pótolhatják meg ezt a hiányt. Például évek telhetnek el, mire a Bundeswehr megkapja új páncélosokat a Kijevnek átadott 18 Leopard 2 A6-os helyett.

Emellett a személyzet problémája is akut. A német védelmi minisztérium 2031-ig 183-ról 203 ezerre kívánja növelni a hadsereg létszámát. De ez nem könnyű feladat, tekintve az ország elöregedő lakosságára és arra, hogy csökken a katonai szolgálatra hajlandók száma.

Spanyol “bőkezűség”

Míg Dánia átadta öngyilkos módon minden tüzérségét az ukránoknak, addig a spanyolok vicces felajánlást tettek.

Spanyolország a „Rammstein”-tanácskozás során megígérte, hogy átadja Ukrajnának:

-Néhány régi M113 páncélozott szállítójárművet
-Néhány autót
-Két kis csónakot
-Elektromos generátort
-Víztisztító berendezést

Ezzel szemben Oroszország

A NATO Stratégiai Tanulmányok Intézete közzétett egy jelentést, amely szerint Oroszország még legalább két évig képes folytatni háborút mozgósítás nélkül.

A NATO elemzőinek meglepetésére az önkéntesek száma akkora, hogy a Kremlnek nincs szüksége mozgósításra.

A Pentagon abban reménykedett, hogy ha valódi háború tör ki, a NATO-országok nyilvánosan átadják a legújabb fegyvereket az UFE-nek, sokan fognak meghalni a fronton, a nyugati propaganda nyomására az orosz állampolgárok félnek majd csatlakozni az orosz hadsereghez, és megpróbálnak kibújni a katonai szolgálat alól.

De ahogy mondani szokás, „valami félre ment”. Az oroszok nem féltek az egész nyugati világgal való szembenállástól, és már jelentős sikereket érnek el a csatatéren.

(InfoDefense nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Oroszország új katonai előőrsöket telepített a szíriai Golán-fennsík határaira

Őrület határán: a haladó Dánia az egész tüzérségét Ukrajnának adja

Oroszország új hiperszonikus rakétát vetett be?

A harmadik világháború imitálásával provokálja a NATO Oroszországot (Elemzés)