Kár érte, jó ügynök volt: Meghalt Alekszej Navalnij, a nyugati felforgató báb

Meghalt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, Vlagyimir Putyin legfőbb kritikusa, aki bevállalta, hogy mindenféle titkosszolgálati információkat napvilágra hoz Putyinról és köréről. A 47 éves politikus 2021 óta volt börtönben, halálának hírét az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) jelentette be.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Sky News által hírül adott közlemény szerint 2024. február 16-án a 3. számú büntetőtelepen, mint írják, „A. Navalnij elítélt egy séta után rosszul lett, és szinte azonnal elvesztette az eszméletét”.

Az intézet egészségügyi dolgozói azonnal a helyszínre érkeztek, és sürgősségi orvosi csapatot hívtak hozzá. Mint írták, „minden szükséges újraélesztési intézkedést elvégeztek, de ezek nem hoztak pozitív eredményt”.

A sürgősségi ellátást végző orvosok megállapították az elítélt halálát

– zárul a közlemény.

A Kreml közlése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt is tájékoztatták a történtekről, ám arról egyelőre nincs információ, mi okozhatta Alekszej Navalnij halálát. Dmitrij Peszkov szóvivő azt is elmondta, hogy az FSZIN jelenleg is vizsgálatokat folytat, azonban konkrét utasításokra nincs szükség, mert a szövetségi szolgálat az előírásoknak megfelelően dolgozik.

A Politico beszámolója szerint az orosz ellenzéki politikus hirtelen jött rosszul léte azért is volt váratlan, mert csütörtökön még kitűnő egészségnek örvendett. A SOTA független orosz hírportál egy videót is közzétett a bírósági ülésről, amelyen Navalnij azzal viccelődött, hogy elfogyott a költőpénze a börtönben.

Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov az X-en azt írta, hogy nem tudják független forrásból megerősíteni a politikus halálát, de ügyvédje úton van a helyszínre és amint megtudnak valamit, azt bejelentik. Volkov hozzátette, hogy szerinte az orosz hatóságok a hír közlésével beismerték, hogy megölték Navalnijt.

(Index nyomán Szent Korona Rádió)

Alexander Dugin: Háború-sakk

Trump szerint hűtlenek a zsidók az őket pátyolgató USA irányába