A betegesen szerelmes rendőrtiszt követte, megfigyelte, levelekkel bombázta az exét

Egy éven át háborgatta a volt barátnőjét egy rendőrtiszt. A férfi üzenetekkel bombázta a 23 éves nőt, és rendszeresen megfigyelte és követte őt kocsival. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség indítványával, és négy hónap távoltartást rendelte el a férfivel szemben.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a harmincas évei elején járó rendőrtiszt 2022 decemberében ismerkedett meg a 23 éves nővel, aki alig négy hónap után szakított is vele.

A rendőrtiszt ki akart békülni a fiatal nővel, és az exe akarata és a többszöri kifejezett kérése ellenére is önkényesen beleavatkozott a nő magánéletébe, és mindennapi életvitelébe.

Miután a fiatal nő közölte a volt párjával, hogy véglegesen lezárta a vele való kapcsolatát, a férfi többször is megjelent a az exe lakóhelyén, munkahelyén, valamint apróbb ajándékokat vitt neki, és olyan is előfordult, hogy órákig a helyszínen maradt, vagy indokolatlanul ott várakozott a szolgálati kocsival. Emellett felvette a kapcsolatot a nő családtagjaival, barátaival is, hogy közreműködjenek a párkapcsolat helyreállításában.

A férfi telefonon is rendszeresen kereste a nővel a kapcsolatot, több szöveges üzenetet is küldött telefonjára és munkahelyi email címére, továbbá kézzel írt leveleket is elhelyezett a postaládájában és autójának szélvédőjén, amelyekben az iránta tanúsított érzéseit írta le.

– közölte az ügyészség, hozzátéve a tiszt egy idő után figyelni kezdte a nőt, és kocsival követte őt, még akkor is, ha a nő hosszabb, vidéki útra ment. Jellemző, hogy még akkor is követte őt, amikor a nő bement feljelenteni a rendőrségre.

A férfi a rendőrségi nyilvántartásba is többször jogosulatlanul betekintett, és a volt barátnő kontrollálása érdekében információkat szerzett az exéről, annak rokonairól, valamint az autójáról, amelynek útvonalát is ellenőrizni akarta. Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrt, és négy hónap távoltartást elrendelését indítványozta azzal, hogy a bíróság magatartási szabályként írja elő, hogy a nővel semmilyen módon ne lépjen kapcsolatba, tartsa távol tőle magát és ne jelenjen meg a nő lakóhelyén, munkahelyén és az általa is ismert olyan helyeken, amit a nő rendszeresen látogat.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával, és elrendelte a távoltartást. A végzés az eredménytelen fellebbezés ellenére véglegessé vált.

(24)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is