Újra az AH-hoz kerülnek a “szélsőségesek” a TEK-től – jönnek ismét a beszervezési kísérletek?!

Már nem a Terrorelhárítási Központ figyeli az extremistákat, azaz a szélsőségeseket – tudta meg a hvg360. Az extremistákkal évtizedeken át a titkosszolgálat foglalkozott, majd a TEK megalakulása után a terrorelhárítókhoz került ez a terület, de most az alkotmányvédelmisek visszakapták. Vajon miért? Merthogy a bőnyi ügyet nem ők szúrták el, az biztos. A Szent Korona Rádió információval vegyített elemzés alább.

Támogasd adód 1%-ával a tradíciókért küzdő HVIM-t!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ismét az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) foglalkozik a szélsőséges, extremista csoportokkal, emberekkel Magyarországon – erősítették meg a HVG számára. Azonban súlyos morális és politikai hiba, hogy a szélsőségesek alatt azon, teljesen törvényesen működő szervezeteket értik általában, akik hazafias alapon gondolkoznak, miközben nem tudunk arról, hogy a valóban fenyegetést jelentő antifákra koncentrálnának-e? Nem tudunk arról,hogy az USA által dolláron rángatottakra figyelnek-e olyan intenzíven, miközben ők akarnak majdanizációt…

Az extrémizmus a rendszerváltás után évtizedeken át a polgári titkosszolgálat, kezdetben a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd 2010 után annak jogutódja, az Alkotmányvédelmi Hivatal hatáskörébe tartozott. Ez jellemzően más országokban is így van, mivel az “alkotmányos rendre leselkedő szélsőséges ideológiát valló csoportok és személyek” megfigyelése alapvetően titkosszolgálati munka, az állam érdeke, hogy tudja, kik azok, akik esetleg veszélyt jelenthetnek rá. De ugyanígy “államérdek” lehet ezeknek a szervezeteknek a bomlasztása, illetve olyan besúgói hálózat kiépítése, amelyeken keresztül ezekről a csoportokról naprakész információk állnak rendelkezésre.

SZKR megjegyzés: Ez igaz, ugyanis 2010 előtt jóval több beszervezési kísérletről, megjelenő gyanús alakokról lehetett tudni a nemzeti oldalon, mint a TEK “idején”. Tehát, most az AVH visszatérésével újra megjelenhetnek a spiclik…

2010 után azonban, amikor a Terrorelhárítási Központ (TEK) megalakult, az Alkotmányvédelmi Hivataltól nem csak a terrorelhárítás, de az extremizmus területe is átkerült a TEK-hez. Az önállóan létrejött terrorelhárító szervezet részben a Köztársasági Őrezredből, a megyei bevetési osztályokról, a Nemzeti Nyomozó Iroda teljes terrorizmus és extremizmus elleni osztályából, a Készenléti Rendőrségen belüli Terrorelhárító Szolgálattól és az AH-tól átcsoportosított állományból alakult meg.

Amikor a TEK elszipkázta az AH-tól az extremizmus felügyeletét, a titkosszolgálaton belül többen nehezteltek azokra, akik ezt a döntést meghozták, és sokan “fújtak” a TEK-nél dolgozókra is, mondván, hogy a szervezet nem alkalmas az extremisták szemmel tartására, mert sem nem rendőrség, sem nem titkosszolgálat.