Karácsonyi látogatást tett a TEK a drogdíler cigány bűnbandánál

Hollandiából csempészett, házilag felütött kábítószerekkel kereskedett a cigány bűnbanda, ezért karácsony alkalmából a TEK is látogatást tett náluk. 8 személyt gyanúsítottak meg, de egyéb érdekes maffiózó kapcsolatokat is felfedezhetünk a családban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.


A KR NNI Műveleti Szolgálat Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Bűnszervezetek Elleni Osztálya egy éve indított nyomozást ifj. Plank Zoltán és társai ellen, miután olyan információk birtokába jutott, hogy az említett cigányok külföldről kábítószer-alapanyagokat csempésznek be hazánkba, majd azokat felütve dílereknek tovább értékesítik. A nyomozók azonosították a hálózat 8 tagját és eljárást indítottak ellenük.

Idősebb Plank Zoltánt nem mellékesen 2022-ben lengyelországi bújkálása során fogták el, hiszen fegyveres rablás és szándékos emberölés miatt Európa legkörözöttebb bűnözői között tartották számon.

Idősebb Plank Zoltán

A Plank család így nem először került a rendőrség látókörébe. A gyanú szerint a fiatalabb családfő vezetésével 2022 szeptembere óta hoztak be Hollandiából hazánkba amfetaminolajat, amiből aztán anyjának otthonában különböző anyagok felhasználásával amfetamint állítottak elő, majd azt dílereknek továbbértékesítették.

Az illegális drogbizniszben a gyanú alapján részt vett az anyán és a fián kívül a férfi felesége, nővére és sógora is, valamint egy másik család három tagja: egy testvérpár és egyikük barátnője, nagy részüknek nem meglepő módon egyéb bevételi forrása és bejelentett munkahelye nem is volt. Csak ebből az illegális üzletből tartották fenn magukat és családjukat. Abból is jól látszik, hogy semmi nem tartotta őket vissza ettől az igencsak veszélyes tevékenységtől, hogy Plank és felesége abban a lakásban is drogot rejtegetett, amiben pár hónapos ikerlányaikkal együtt éltek.

A nyomozók a négy férfit és a négy nőt kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg. Ennek a bűncselekménynek a büntetési tétele öttől akár húsz évig vagy akár életfogytig terjedő szabadságvesztés is lehet. A gyanúsítottak közül három nőt és három férfit bűnügyi őrizetbe vettek, és kezdeményezték letartóztatásukat, amit időközben a bíróság el is rendelt. Plank felesége szabadlábon védekezik, míg sógora azóta már ismét szabadságvesztését tölti, tekintve, hogy az elfogásakor reintegrációs őrizetben volt, ami szintén nem meglepő a cigányoknál.

 

Program: Vagy kapnak alapjövedelmet és kvótát a cigányok, vagy területi autonómiát harcolnak ki

Ki hitte volna? Putris cigányok erőszakolták meg Monoron a 21 éves lányt (videóval)

(Police.hu – Szent Korona Rádió)