WHO: Óriási mértékben növekednek a rákos megbetegedések

A Világ Egészségügyi Szervezet (WHO) legfrissebb adatai szerint komoly aggodalomra ad okot a rákos megbetegedések várható növekedése. Míg 2022-ben még csupán 20 millió új rákos esetet prognosztizáltak, addig a legújabb becslések szerint ez a szám 2050-re meghaladhatja a 35 milliót. Ez azt jelenti, hogy a rákos megbetegedések száma 77 százalékkal emelkedhet az eredeti előrejelzéshez képest.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A rák tipikusan olyan megbetegedés, ami a modern ember egészségtelen életmódjából fakad és ugyan azt a saját “gazdatest” tönkretételét produkálja a saját veszte árán is, mint a nyugati világ embere. Modernitásával megfertőzi a környezetét, élőhelyét és önmagát is mind fizikai, mind szellemi szinten.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége (IARC) csütörtökön kiadott közleménye szerint az új esetek számának ugrásszerű növekedése mögött a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az elhízás és a légszennyezés áll.

Mivel a WHO 2022-ben 20 millió új rákos megbetegedést prognosztizált, a mostani 35 millió ehhez képest 77 százalékos növekedést jelent.

“Mindez egyaránt tükrözi a népesség elöregedését és növekedését, valamint az emberek kockázati tényezőknek való kitettségének változásait”

– idézi a WHO közleményét a The Straits Times.

“A dohányzás, az alkohol és az elhízás kulcsfontosságú tényezők a rákos megbetegedések növekvő gyakorisága mögött, a környezeti kockázati tényezők közül pedig továbbra is a légszennyezés a legfontosabb tényező”

– áll a dokumentumban.

A WHO azt is megjegyzi, hogy a legnagyobb növekedés a legfejlettebb országokban várható, 4,8 millió új megbetegedéssel. Százalékos arányban kifejezve azonban az ENSZ által használt humán fejlettségi index (HDI) szerinti legkevésbé fejlett országokban lesz a legnagyobb arányú – 142 százalékos – a növekedés.

A közepes tartományba tartozó országok esetében 2050-re közel a duplájára nő – 99 százalékos növekedéssel – a megbetegedések száma a WHO előrejelzése szerint.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Félelem és reszketés a WHO-ban

A “húsellátás” fogja okozni a “következő világjárványt” a WHO szerint

(Index nyomán Szent Korona Rádió)