Félelem és reszketés a WHO-ban

WHO iroda Genfben. Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

“Felkészülés az X-betegségre” néven tartja éves találkozóját jövő héten a World Economic Forum, azaz a Világgazdasági Fórum Davosban, Svájcban. Egyesek azt gondolják a világ vezetői azért gyűlnek össze, hogy megvitassák az oltási kötelezettség bevezetésének terveit, ugyanis az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legújabb figyelmeztetése szerint egy ismeretlen betegség, az “X-betegség” okozhatja a következő világjárványt, ami hússzor több halálesetet eredményezhet, mint a koronavírus. Az index.hu beszámolója következik. Rettegésre felkészülni!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A rendezvényen felszólal majd a szervezet vezetője, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz főigazgató, továbbá Michel Demaré, az AstraZeneca igazgatótanácsának elnöke, Nisia Trindade Lima brazil egészségügyi miniszter, valamint Jamil Edmond Anderlini, a Politico Europe főszerkesztője.

Tűzoltók fertőtlenítik a Wuhan Tianhe nemzetközi repülőteret a koronavírus-világjárvány kitörése után 2020. április 3-án. Fotó: Getty Images Hungary)

Már most beindultak a találgatások

A jobboldali közösségimédia-oldalak azzal vádolták meg a szervezőket, hogy a világ vezetői azért gyűlnek össze, hogy megvitassák az oltási kötelezettség bevezetésének terveit, a szólásszabadság korlátozását, sőt még a világjárványok megtervezését is.

Csütörtök este Monica Crowley, az amerikai pénzügyminisztérium közügyekért felelős Trump-korabeli helyettes államtitkára és a Fox News elemzője alaptalan figyelmeztetést tweetelt, miszerint

a fórumon a nem megválasztott globalisták egy, a Covidnál 20-szor halálosabb jövőbeli világjárványról tartanak panelbeszélgetést.

„Épp időben a választások előtt, egy új fertőzés, hogy lehetővé tegyék egy új WHO-szerződés bevezetését […], a szólásszabadság korlátozását és még több szabadságjog megsemmisítését” – írta.

Amesh Adalja, a Johns Hopkins Center for Health Security vezető kutatója a Fortune-nak elmondta, hogy az orvosi és közegészségügyi szakmák művelői mindig is végeztek gondolatkísérleteket és gyakorlatokat a világjárványokra való felkészülés érdekében.

Ezek a gyakorlatok létfontosságú szerepet töltenek be az erősségek és gyengeségek azonosításában, valamint a válaszadás fontos aspektusainak kiemelésében, amelyek további finomítást érdemelnek

– mondta.

Stuart Ray, a Johns Hopkins Orvosi Tanszék adatintegritásért és analitikáért felelős alelnöke a Fortune-nak azt mondta, hogy felelőtlenség lenne, ha a világ vezetői nem találkoznának a fórumon.

A feljegyzett történelemben többször is volt már ilyen esemény, és a közelmúltbeli koronavírus-járvány megtanított minket arra, hogy a gyors reagálás milliók életét mentheti meg. A közegészségügyi válaszlépések összehangolása nem összeesküvés, hanem egyszerűen felelős tervezés

– jegyezte meg.

A betegségek, amelyek tényleg világjárványt okozhatnak

A WHO egy listát vezet a kiemelt kórokozókról, amelyek járványveszélyes potenciáljuk miatt a legnagyobb közegészségügyi kockázatot jelentik, és/vagy nem állnak rendelkezésre ellenintézkedések, vagy azok nem elégségesek ezekkel szemben.

Bár a lista messze nem teljes, és nem feltétlenül jelzi a következő járvány vagy világjárvány legvalószínűbb okát, itt vannak azok az ismert kórokozók, amelyeket a globális közegészségügyi tisztviselők az „X-betegség” mellett szemmel tartanak:

  • Ebola- és Marburg-vírus-fertőzés,
  • Krími-kongói vérzéses láz,
  • Lassa-láz,
  • súlyos akut légzőszervi szindróma (SARS-CoV-1),
  • Közel-keleti légúti szindróma,
  • Covid (SARS-CoV-2),
  • Nipah-vírus és más henipavírusos betegség,
  • Rift Valley-láz,
  • Zika-vírus.

(Index.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Újabb lépés a technicizáltság felé: A Világgazdasági Fórum chipet ültetne a gyermekekbe

A “húsellátás” fogja okozni a “következő világjárványt” a WHO szerint