Egy 82 éves demens nénitől retteg Izrael

Október 7-e óta egyre több palesztint börtönöznek be Izraelben. Legtöbbjüket mindennemű ok nélkül. Most egy 82 éves asszony került börtönbe…

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az izraeli hadsereg letartóztatott és bebörtönzött egy 82 éves palesztin nőt Gázában egy olyan törvény alapján, amelynek célja az Izrael szerint jogellenesen harcolók őrizetbe vétele – jelentette a Haaretz.

A jelentés szerint az Alzheimer-kórban szenvedő Fahamiya Khalidi egy gázai iskolában talált menedéket, miután a folyamatban lévő konfliktus miatt erőszakkal kitelepítették.

Decemberben letartóztatták és bebörtönözték és az izraeli Damon börtönbe szállították. Január 19-én szabadult.

Khalidi gondozóját, akinek állandóan vele kellett maradnia, mert gyermekei külföldön élnek, szintén letartóztatták, és továbbra is őrizetben van. Khalidi letartóztatásának és fogva tartásának számos részlete ismeretlen maradt, mivel nehezen tudta rekonstruálni és felidézni, mi történt vele.

A jelentések szerint Khalidit néha bilincsben tartották, miközben tolószékben ült, mert nehezen tudott járni.

Nem ő volt az egyetlen idős és fogyatékkal élő személy, akit izraeli őrizetben tartottak, jelentette a Haaretz, több más jelentésre hivatkozva.

Szabadulása után a Falastin TV riportere interjút készített Khalidival és egy másik őrizetbe vett nővel, akik elmondták, hogy “több napon keresztül tíz percen át” kihallgatták őket egy olyan központban, amelyet “a hegyekben” lévőnek írtak le.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Palesztinoknál hadifogolynak lenni luxus az izraeli börtönökhöz képest

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)