Egyre súlyosbodik az amerikai migránshelyzet

Szigorításokat tervez bevezetni a szenátus a határvédelmükkel kapcsolatban, ugyanis egyre kellemetlenebbé válik számukra a mexikói határon óriási számban beözönlő migránstömeg.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Joe Biden amerikai elnök bejelentette, hogy egyetért a szenátussal abban, hogy lezárhatnák a mexikói határt akkor, ha túl sok bevándorló akarna átjönni azon. Biden szerint ez a határmegállapodás lenne a „legkeményebb és legigazságosabb” reform a határ védelmében, írja a Reuters.

A kétpárti tárgyalások kritikus pontja volt, hogy a republikánusok összekötötték az Ukrajnának küldött segélyek támogatását a határbiztonságról szóló megállapodással. Biden elnöksége alatt rekordszámú illegális migráns érkezett az Egyesült Államokba. A republikánusok azzal vádolták Bident, hogy ez a demokraták hibája, amiért eltörölték Donald Trump korábbi elnök határra vonatkozó korlátozó rendelkezéseit.

Biden arról beszélt, hogy a tárgyalt törvénycsomag sürgősségi felhatalmazást adna az elnöknek arra, hogy lezárja a határt, ha az túlterheltté válna. „Ha megkapom a felhatalmazást, a törvényjavaslat aláírásának napján le is zárom a határt” – mondta Biden. A Fehér Ház beleegyezett a menedékjog új korlátozásába is: eszerint ha meghaladja a napi négyezret az illegális határátlépők száma, akkor az USA-Mexikó határt illegálisan átlépőket gyorsan visszatoloncolják Mexikóba.

Bár korábban Biden azt ígérte, kormánya nem épít kerítést, az elnök tavaly októberben mégis jóváhagyta egy 32 kilométeres kerítésszakasz felépítését a mexikói határon. Biden kormányára egyre nagyobb nyomás nehezedik ugyanis a bevándorlás miatt, ez pedig az idei elnökválasztásokat is érintheti. 2023-ban októberig csak a Rio Grande folyó völgyében több mint 245 ezren léptek be az Egyesült Államokba. Több amerikai nagyváros vezetése is azt mondta, hogy nagyon megterheli őket a folyamatosan érkező bevándorlók ellátása és befogadása.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ki hitte volna? Biden is cionistának vallja magát (akárcsak Trump)

Az USA-ban kisebbséggé váltak a fehérek a 18 év alattiak körében

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)