Az USA-ban kisebbséggé váltak a fehérek a 18 év alattiak körében

Ez lenne a szép új világ? Az elképesztően “nyitott” Amerikai Egyesült Államok olyannyira “befogadó” volt, hogy elérte azt, hogy a fehérek kisebbségbe kerültek. Európa mikor következik?

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Z generáció lesz az utolsó fehér többségű generáció az USA történetében. Az „Alpha generáció” (a 2010 után születettek) pedig valamikor a 2040-es évek közepén fogja beiktatni az új „többségi kisebbségi” korszakot – olvasható a The European Conservative hasábjain.

Az adatok szerint az etnikai kisebbségek már most is az Egyesült Államok 18 év alatti lakosságának több mint felét teszik ki. A washingtoni székhelyű Brookings Institution által végzett elemzés arra utal, hogy a nem spanyol-ajkú fehérek, akik ma a népesség alig 60%-át teszik ki, 2045 körül a történelem során először lesznek kisebbségben, ami aláhúzza az Egyesült Államok gyorsan változó demográfiai összetételét.

William Frey, az agytröszt vezető munkatársa megállapítja, hogy

„A 75 éves és idősebb népesség 77%-át a nem spanyol-ajkú fehérek teszik ki, az 55-64 éves korosztály 67%át, a 35-44 éves korosztály 55%-át, a 18-24 éves korcsoportnak pedig alig a felét. Eközben a 18 év alatti korosztályban a nem spanyol-ajkú fehérek aránya mindössze 47%.

Ezek a minták egy »faji generációs szakadékhoz« vezettek, amelyben a fiatalabb népesség – amelyre az elmúlt évtizedekben nagyobb hatással volt a bevándorlás – sokkal sokszínűbb, mint az idősebb korcsoportok”

– jegyzi meg Frey.

Az elemzés szerint alig több mint 20 év múlva az Egyesült Államok lakosságának többségét a következő etnikai kisebbségek fogják alkotni: spanyol-ajkúak (24,6%), afroamerikaiak (13%), ázsiaiak (7,9%), és 3,8% a több rasszból álló népesség.

A demográfiai előrejelzés egyesek számára igazolja a „nagy helyettesítés ”gondolatát, amely azt állítja, hogy az európai és észak-amerikai etnikumú európaiakat fokozatosan felváltja az Ázsiából és a globális Délről érkező tömeges migráció.

Tízéves kislányt gyilkoltak meg a migránsok

Betört a nőhöz, elverte egy seprűnyéllel, majd megerőszakolta a migráns

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)