“Nem fogom engedni, hogy LMBTQ szervezetek a kulturális tárca pénzén élősködjenek” – Magára haragította a lobbistákat a szlovák miniszter

Nagy hiszti tört ki a szlovák LMBTQP-lobbisták között, amikor az újdonsült kulturális miniszter kiállt a normalitás mellett és egyértelműen kifejezte, hogy semmilyen módon nem óhajtja támogatni a gyermekmegrontó aberráltakat.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Alig száz napja van hivatalban a Fico-kormány kulturális minisztereként Martina Šimkovičová, máris beleállt az LMBTQP-lobbiba. Németh Ilona képzőművész szerdán petíciót indított a miniszter leváltására, amiért szembeállította a normalitást a homoszexuális propaganda elvárásainak megfelelni vágyó, gyermekeket megrontó tevékenységgel.

„Az Ön vezetése alatt működő minisztérium tevékenysége rendszertelen, romboló, átláthatatlan, kizárólag hatalmi pozícióból, szakmai hozzáértés és reflexió nélkül végzi tevékenységét. Ráadásul a minisztérium hivatalos kommunikációs csatornáit félrevezető, diszkriminatív, homofób és transzfób tartalmak terjesztésére használják fel, ami nemcsak a szakmai és emberi etika, de potenciálisan még a törvények határain is túlmutat. A Kulturális Minisztérium nyilvános képviselőjeként az Ön által tett diszkriminatív kijelentések szöges ellentétben állnak a kortárs kultúra lényegével, amely a befogadás. Ezen okok miatt Ön nem képviseli a kultúrában dolgozókat, ezért követeljük a lemondását

 – írják a petícióban.

A korábban tévés műsorvezetőként dolgozó normalitáspárti minisztert a “homofób és transzfób” nézetei miatt már a kinevezése előtt is bírálták a liberálisok, de egy friss lépése miatt most nagy hisztiben törtek ki. A kulturális minisztérium Facebook-oldalán egy társadalmi párbeszédet indítottak, amely a nemzeti konzultációhoz hasonló kérdéseket tesz fel. Ebben azt kérdezték meg az állampolgároktól, hogy a műemlékek felújítására vagy az LMBTQP-közösség tevékenységére adnának-e pénzt.

A szűkös források elosztására az első opció a minisztérium szerint a „kulturális helyszínek felújítása, a kulturális örökség megőrzésére és a művészeti közösség támogatása”, míg második választási lehetőségnek azt adták meg, hogy „LMBTQ események támogatása, ahol kiskorú gyerekeket tanítanak meg szexshow-t rendezni, és ahol félmeztelen emberek vonaglanak a köztereken”.

Egy azóta sajnálatos módon törölt Facebook-bejegyzésében Šimkovičová azt írta, hogy

„az LMBTQ szervezetek [… ] nem fognak tovább élősködni a kulturális tárca pénzén. Ezt a vezetésem alatt biztosan nem fogom megengedni”,

és közölte, a kulturális tárca jövőbeni tevékenységével kapcsolatos alapvető elképzelése a normalitáshoz való visszatérés.

Šimkovičová pártjában szerencsére nem látják az indokát, hogy a normalitás pártolásáért leváltsák, és továbbra is támogatják a miniszterüket. 

„A miniszter asszony tudomásul veszi a petíciót és elfogadja mások véleményét. Demokráciában élünk, mindenkinek joga van a saját véleményéhez, és mindenkinek joga van petíciókat írni”

– közölte a minisztérium szóvivője a Szlovák Köztársaság Hírügynökségével.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szász Péter: Az LMBTQP-lobbi trójai falóként épült be az egyházi vezetésbe

„Pofozz meg még ma egy transzfóbot” – Erőszakra buzdít az extratoleráns libsi

(Humen – Szent Korona Rádió)