Hagyományellenes uszítás, buzi cigányok és transznemű apuka – Íme a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál idei felhozatala

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2024. január 27. és február 4. között fő helyszínként a Cinema City Mammut moziban. Szerintünk senkinek nem mondunk azzal újat, hogy a filmes világ a liberális mocsok egyik legnagyobb központja. Azonban érdemes pár pillantást vetni az idei felhozatalra, amennyiben alacsony vérnyomással küzdünk.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Te tíz éved hogy telt? – teszi fel a kérdést a jubileumát ünneplő fesztivál. “A mi 10 évünk, a mi országunkban, a mi harcunkkal, a mi vágyainkkal, a mi titkainkkal és a mi hitünkkel azzal telt, hogy Magyarországra hoztuk a világ legrangosabb filmjeit a közönségnek. Az eltelt 10 évet 10 éves gyerekek szimbolizálják felületeinken, mert nem mindegy, hogy egy társadalom, vagy egy ember életében 10 év hogyan telik el” – vallják a szervezők. Ehhez képest a filmek jelentős része kifejezetten káros egy kiskorú gyerek számára.

A levetítésre kerülő filmek közül három LMBTQP vonatkozású. Mi nem pazaroljuk az időnket ilyen szemetekre, de a Humen Online beszámolójából kiderül, hogy miről is szólnak az “alkotások”:

“A Lengyel hitfüggők (Polish Prayers, rendező: Hanka Nobis, Lengyelország, Svájc, 2022, 84’) főszereplője Antek, aki buzgó vallásosságát hozza a családból, és egy olyan fiatal felnőttekből álló csoportosulásban, Testvériségben tölt be egyre magasabb tisztséget, ahol a – kizárólag férfiakból álló – tagok kirándulásokkal, közös imádsággal, tánccal ápolják hazájuk hagyományait, miközben megosztják egymással gondolataikat. A tagok az erős hitben, a lengyel történelem magasztos pillanatainak felemlegetésében (olykor némileg félremagyarázva azt), a korai házasságban, a bőséges gyermekáldásban látják Lengyelország jövőjét, felemelkedésének zálogát, és mindenkit elítélnek, aki máshogy él és gondolkodik. Ők azok, akiknek egyszerre lóg a nyakában a kereszt és a dögcédula, és csak azért mennek el a pride-ra, hogy megzavarhassák azt. Bár komolyan érdekli a papi hivatás – aminek egyébként még mélyen vallásos apja sem örül túlságosan, mert természetesen unokákat szeretne -, Antek szerelembe esik, ám barátnője teljesen más nézeteket vall, így szakít vele. A fiú itt találkozik először mély érzésekkel és azzal, hogy vakbuzgó hit és szélsőséges gondolatok nélkül mennyivel szabadabb és boldogabb tud lenni az ember, ezért önvizsgálatot tart és férfivé érve élete egy teljesen más irányba fordul.” Nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy az ember észrevegye azt az aljas hagyományellenes propagandát. Talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy itt nem csak “cuki” homokos párokkal próbálják érzékenyíteni a nézőket, hanem direktbe támad minden olyat, ami Európát és Lengyelországot naggyá tette.

“A Keskeny út a boldogság felé (Narrow Pass To Happiness, rendező: Oláh Kata, Magyarország, USA, 2023, 83’) főszereplői Gergő és Lénárd, akik a fejükbe veszik, elkészítik az életük történetét elmesélő első roma musicalt. Mivel a roma kultúra nem ismeri el a melegeket, családjuk kitagadja őket, ezért Budapestre költözve egy zuglói albérletben kezdenek hozzá álmuk megvalósításához. Eltökéltségüket látva sok helyről kapnak segítséget, de a munka mellett még így is nagyon lassan és nehezen mennek a dolgok, ami próbára teszi a kapcsolatukat is. Egy haláleset miatt kénytelenek hazalátogatni Nógrádba, ahol múltjukkal szembenézve újra találkozniuk kell a rokonokkal, barátokkal, ismerősökkel. A dokumentumfilm fülbemászó zenei aláfestést kapott és nem nélkülözi a humort sem.” Na ez a baj fokozása!

“A Kezét csókolóm (I Kiss Your Hand, Madame, rendező: Jeremy Luke Bolatag, Belgium, Magyarország, Fülöp-szigetek, Portugália, 2023, 18’) a transznemű Mónika életébe enged egy – szó szerint – rövid bepillantást, aki élete első 50 évében a mások boldogságát helyezte maga fölé, de most végre eljött az ő ideje. Nővé alakulása miatt szinte mindenki elfordult tőle, és a magyar kormány által hozott jogszabályok sem kedveznek a helyzetének. Kisfia azonban mindvégig mellette áll és támogatja elképzelésében, ami újra és újra erőt ad. Amikor valaki életében először „Kezét csókolom!”-ot köszön neki, végre megtalálja önmagát.” Mi csak azt a gyereket sajnáljuk igazán, akinek az apja ilyen szörnyszülötté vált.
Az LMBTQP egyre jobban előretör hazánkban is, és mi sem mutatja jobban azt, hogy nem szabnak gátat a globális ideológiáknak, hogy a balliberális propaganda vinnyogása ellenére nem üldözik a deviánsokat, hogy 10. évfordulóját ünnepelheti egy LMBTQP-propaganda fesztivál…

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

2024-ben is tovább dübörög a buzilobbi – Így játsszák ki a Gyermekvédelmi törvényt

LMBTQP témájú “betlehemi játékkal” és transzvesztita show-val gyalázzák a megváltó születését Berlinben

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)