A törökök nem szeretik a tömeggyilkoságot: Letartóztatták az izraeli futballistát, aki Dávid-csillagot mutatott a kamerába

Vasárnap volt a századik nap a Hamász Izrael elleni támadása óta, erről emlékezett meg gólörömében a Törökországban játszó izraeli labdarúgó, Sagiv Jehezkel is. Hétfőre letartóztatták, klubja, az Antalyaspor pedig kirúgta őt.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A 28 éves játékos a Trabzonspor elleni egyenlítő gólja után a bekötött kezét mutatta a kamerába, amin a „100 nap – 7.10” felirat és egy Dávid-csillag szerepelt. Yilmaz Tunc török igazságügyi miniszter az X-en megerősítette, hogy az antalyai ügyészség nyomozást indított Jehezkel ellen, akit gyűlöletre való nyilvános uszítással vádolnak. A török média szerint a klub bejelentette, hogy ügyvédei dolgoznak az izraeli játékos szerződésének felbontásán. Jehezkel a klub tudta nélkül hajtotta végre akcióját, és még a Török Labdarúgó Szövetség (TFF) is teljesen elfogadhatatlannak nevezte a játékos viselkedését.

Izrael és Törökország között évek óta feszült a viszony, nyáron azonban a közeledés jelei mutatkoztak. Amióta Izrael ismét fokozottan a palesztin nép írtásába kezddett, Recep Tayyip Erdoğan török elnök kezdetben mérsékletre szólította fel Izraelt és a Hamászt is.

Az izraeliek gázai akciói és a civil áldozatok magas száma miatt Erdogan bekeményített, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnököt “Gáza mészárosának” nevezte, a Hamászról pedig azt elmondta, hogy nem terrorszervezet.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Törökország a Moszadnak is hadat üzent: 33 embert tartóztattak le, akik külföldieket akartak megölni, elrabolni

Törökország megbüntetné a Gázában harcoló kettős állampolgárait

(444 nyomán Szent Korona Rádió)