Ötnapos csecsemőt öltek meg – Az amerikai katonai segély blokkolására szólított fel Bernie Sanders

Bernie Sanders vermonti szenátor kedden felszólította az Egyesült Államok kongresszusát, hogy tartsa vissza az Izraelnek szánt több mint 10 milliárd dolláros katonai támogatást, mellyel szerinte a Netanjahu kormány „súlyosan aránytalan” és „erkölcstelen” gázai háborúját finanszíroznák.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

“Miközben elismerjük, hogy a Hamász barbár támadása miatt tört ki a háború, azt is el kell ismernünk, hogy Izrael katonai válasza súlyosan aránytalan, erkölcstelen és sérti a nemzetközi jogot” – írta a szenátor az X-en. Szerinte az amerikaiknak tudniuk kell, hogy a palesztin civilek elleni háborút jelentős mértékben amerikai bombákkal, tüzérségi lövedékekkel és más fegyverekkel vívják. „És a következmények katasztrofálisak” – írta Sanders, utalva a háború 22 ezer halálos áldozatára, akiknek a kétharmada nő és gyerek. Hozzátette: a becslések szerint 57 ezren sérültek meg az izraeli támadásokban, miközben a gázai lakosság 85 százaléka kényszerült elhagyni az otthonát.

Ami sok az sok. A kongresszusnak nemet kell mondani a finanszírozásra– fogalmazott.

A Palesztin Vörös Félhold székházát bombázta Izrael, meghalt egy ötnapos csecsemő

A Palesztin Vörös Félhold (ez a vöröskeresztekkel egyenértékű szervezet) hán júniszi főhadiszállását lőtte Izrael. A sérülteket az al-Amal kórházba szállították, egy férfinek jelenleg is az életéért küzdenek.

A létesítmény elleni támadásban öten életüket vesztették, köztük egy újszülött, mindössze ötnapos csecsemő. Az izraeli légicsapásnak három sebesültje is van.

(The Hill, 24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Szabadon engedett palesztin gyerekek meséltek a fogolytársaik halálra kínzásáról

Nem, nem és nem fejezett le a Hamász gyerekeket – Fact check

ENSZ főtitkár: Naponta több száz ártatlan palesztin gyerek hal meg