2040-ig leszereltetnének minden gázkazánt és vegyestüzelésű kazánt az EU-ban

Megállapodott az Európai Tanács és az Európai Parlament az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatáról ennek értelmében gyakorlatilag betiltják a fűtést, hogy minden épület nullás kibocsátású legyen.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Megállapodott az Európai Tanács és az Európai Parlament az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatáról, írja a portfolio.hu. A lap által idézett bejelentés szerint az épületek felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának több mint egyharmadáért az Európai Unióban, a mostani várakozás pedig az, hogy javul az épületek energiateljesítménye, csökken a károsanyag-kibocsátás és leküzdhető az energiaszegénység.

A felülvizsgálat fő célja, hogy 2030-ra minden új épület zéró emissziós épület legyen, 2050-re pedig a meglévő épületállomány zéró kibocsátású épületekké alakuljon át. Ennek keretében a fosszilis tüzelőanyagokat fokozatosan vezetnék ki az épületek fűtéséből, és az Európai Tanács és az Európai Parlament megállapodott arról, hogy készítenek egy ütemtervet

a fosszilis tüzelésű kazánok 2040-ig történő fokozatos megszüntetésére.

A “húsellátás” fogja okozni a “következő világjárványt” a WHO szerint

A minimális egészség-, és környezetkárosító hatására fogva próbálja betiltani a nyugat a gáztűzhelyeket

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)