A minimális egészség-, és környezetkárosító hatására fogva próbálja betiltani a nyugat a gáztűzhelyeket

Az Európai Unió és az USA is fontolgatja a gáztűzhelyek betiltását, azok hamis kutatásokban kimutatott egészségkárosító és minimálisnak mondható környezetszennyező hatásukra hivatkozva. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Ha kicsit a színfalak mögé nézünk és belegondolunk, hogy Oroszország a birtokolja a világ földgázkészletének jelentős részét, máris egyértelművé válik, hogy mi is a valódi oka a lépéseknek, az pedig hogy az amerikai felmérést egy karbonmentes kezdeményezésekben is érdekelt csoport készítette csak tovább egyértelműsíti a helyzetet. Ha valóban a környezetet igyekeznék védeni a kormányzatok, akkor talán a magánszemélyek kibocsájtásához mérhetetlen, csillagászati értékeket produkáló nagyvállalatok és multinacionális cégek háza táján kellene kezdeni a söprögetést.

Az írást a “BitcoinBázis” nevű tech oldal tette közzé, ami rámutat arra, hogy már a modern felfogással rendelkező, a technológiában hívő, de ugyanakkor a környezetet olykor észszerűtlenül védő embereknek is kezd felnyílni a szeme a klímavédelem mögött meghúzódó inkább politikai és gazdasági, mint természetvédelmi érdekek kapcsán.

Magyarországon a háztartások jelentős része – legfrissebb felmérés szerint több mint 60%-a – gáztűzhelyen főz. Habár egyre többen térnek át a kerámia vagy az indukciós tűzhelyre, egész Európában még mindig igen népszerűek a gázzal működő tűzhelyek. A klímaaktivisták és a nyugati kormányok, amelyek szinte minden szén-dioxid-kibocsátó energiaforrást borzalmas fenyegetésnek jelöltek meg, most a gáztűzhelyt szúrták a zászlajukra. Több szervezet is azt követeli az Európai Uniótól, hogy minél előbb takarítsák le az elektronikai üzletek polcairól az eszközt.

A CLASP és az Európai Közegészségügyi Szövetség (EPHA) tanulmánya szerint a gázkészülékeken való főzés több, mint 100 millió embert tesz ki Európában olyan mértékű beltéri légszennyezettségnek, amely megszegné a kültéri légszennyezettség előírásait. Kiemelik, hogy a gázzal való főzés nitrogén-dioxidot, szénmonoxidot, szén-dioxidot és el nem égett metánt bocsát ki, amely a készülék használatát követően még órákig lappanghat a helyiségben. A szervezet felmérése szerint az EU-ban tavaly több, mint 700 000 gyermek szenvedett asztma tünetekben, a gázzal való főzés következtében. A jelenlegi gyermekkori asztma esetek 12%-a elkerülhető lenne, ha egyik napról a másikra eltávolítanák a gáztűzhelyeket az EU-ból. A felnőtteknél a gázzal való főzés negatív hatásokat gyakorolhat az agyra, a légzőszervekre és az idegrendszerre. A gáztűzhelyek okozta beltéri légszennyezés a becslések szerint 3,5 milliárd euróba kerül évente az EU-nak egészségügyi költségben, bevételkiesésben, termelékenységi hatékonyság csökkenésében és egészségkárosodással korrigált életévekben (DALY).

Tényleg olyan veszélyes a gáztűzhely vagy megint egy politikai túlkapás szemtanúi lehetünk?

A globalista intézmények és az éghajlatváltozással kapcsolatos szélhámosok a földgázt tették most feketelistára. Az orosz-ukrán háború kitörése óta erőltetik a kormányok a földgáz használatának csökkentését, és most úgy tűnik, hogy itt az újabb bűnbak, amit hibáztatni lehet. Na de most akkor ezt is betiltanák? Mindenekelőtt érdemes megemlíteni, hogy a világ jelentős része, beleértve az Egyesült Államokat és Európát is, nagyban támaszkodik a földgázra, nemcsak főzéshez, hanem a lakóházak fűtéséhez is. Több ország, köztük a szomszédos Ausztria már bejelentette, hogy nem engedélyezi a gázkazánok értékesítését, most pedig akár könnyen tiltólistára kerülhet a tűzhely is. De ha betiltjuk a földgázt, a civilizációnak a gazdasági tevékenység azonnali visszaesésével, valamint a növekvő kereslet miatt az összes többi energiaforrás sokkal magasabb árával kell szembenéznie. Jelenleg nincs olyan zöld energiamegoldás, amely ugyanazt a szerepet töltené be, mint a földgáz.

Ha egyik napról a másikra nem lehet többet gázzal főzni, képzeljük el mi történne! Az első probléma az, hogy nem mindenki engedheti meg magának a villanytűzhely beszerelését. A másik gond pedig, hogy ha hirtelen mindenki elektromos árammal kezdene el főzni, nem biztos, hogy a jelenlegi villamosenergia-hálózat elbírná a sok fogyasztót, a megnövekedett kereslet miatt pedig drasztikusan megugrana az áram ára.

De persze sok zöldet efféle apróságok nem érdekelnek, főleg ha anyagi vagy politikai érdekek állnak mögöttük. Az Egyesült Államokban szintén napirendre került a gáztűzhely betiltása, és ott is hasonló eredményre jutottak a különböző szervezetek, mint Európában. A gáztűzhely káros az egészségre és punktum. Az viszont csak hab a tortán, hogy az amerikai tanulmányt olyan magánfinanszírozású csoport csinálta, amely igen elfogult, hiszen több karbonmentes kezdeményezésen is aktívan munkálkodik.

Más szóval, a tanulmányt elfogult emberek írták, és mivel manapság már mindenki szakértő, nem biztos, hogy bízni lehet egy magánideológiai csoport által finanszírozott dokumentumban.

Az Amerikai Gázipari Szövetség természetesen reagált a tanulmányra, megjegyezve, hogy annak tesztelése nem terjedt ki a valós készülékhasználatra, és:

„figyelmen kívül hagyta a [korábbi] szakirodalmat, beleértve egy tanulmányt, amely 47 országban több mint 500 000 gyermektől gyűjtött adatokat vizsgált, és amely nem talált bizonyítékot a gáz főzési tüzelőanyagként való használata és az asztmás tünetek vagy az asztma diagnózisa közötti összefüggésre”.

A gáztűzhelyek betiltásának szorgalmazása úgy tűnik, hogy nem az egészségről szól, hanem szimplán az ellenőrzésről. Ez egy kísérlet arra, hogy a szén-dioxid-kibocsátást hamisan összekapcsolják a negatív egészségügyi problémákkal, hogy a lakosságot félelemből rávegyék a karbonmentesség támogatására. De miért kell ilyen stratégiához folyamodni? Tényleg ennyire kétségbeesett a klímakultusz? Igen, az.

A Világgazdasági Fórum sem maradhat ki

Világgazdasági Fórum is aktívan ekézi a gáztűzhelyeket. A hivatalos weboldalon azt írják:

„A kutatók kiszámították, hogy a gáztűzhelyek évente 2,6 millió tonna metánt pumpálnak a légkörbe, ami 500 000 autónak felel meg. Egy új tanulmány szerint a gáztűzhelyek még akkor is metánt bocsátanak ki, amikor nincsenek használatban, és így a korábban véltnél nagyobb mértékben járulnak hozzá az éghajlati válsághoz.”

Ugye nem lep meg senkit, hogy a WEF ilyen extrémitásokba bocsátkozik, ahelyett, hogy a világ valódi és tényleg szennyező problémáival foglalkozzon. Egyértelmű, hogy az éghajlatváltozással kapcsolatos menetrend arról szól, hogy a kormányok és a globalista intézmények hatalmat kapjanak az energiafelhasználás korlátozására, a szén-dioxid-kibocsátás megadóztatására, és így mindennapi életünk szinte minden aspektusának ellenőrzésére. Földgáz nélkül az egész ipar összeomlik. A zöld energia (még) nem hatékony, és nem képes betölteni a gáz, a kőolaj és a szén által hagyott űrt.

Szén-dioxid totalitarizmus?

Vannak nagyon gazdag és befolyásos emberek, akik nagy hasznot húznak egy ilyen forgatókönyvből. 1972-ben megjelent egy könyv A növekedés határai címmel, amelyben több mint 50 évvel ezelőtt úgy fogalmaztak:

„Egy közös ellenséget keresve, aki ellen egyesülhetünk, arra az ötletre jutottunk, hogy a környezetszennyezés, a globális felmelegedés veszélye, a vízhiány, az éhínség és hasonlók megfelelnek a célnak. Ezek a jelenségek összességükben és kölcsönhatásaikban valóban közös fenyegetést jelentenek, amellyel mindenkinek szembe kell néznie. De amikor ezeket a veszélyeket ellenségként jelöljük meg, abba a csapdába esünk, amelyre már figyelmeztettük olvasóinkat, nevezetesen, hogy összetévesztjük a tüneteket az okokkal. Mindezeket a veszélyeket a természeti folyamatokba való emberi beavatkozás okozza, és csak megváltozott hozzáállással és viselkedéssel lehet leküzdeni őket. Az igazi ellenség tehát maga az emberiség.”

Az idézet viszonylag egyértelmű; egy közös ellenséget kell találni, hogy az emberiséget becsapva egyetlen zászló alatt egyesüljön mindenki, és az elit a környezeti katasztrófát látja a lehető legjobb motivációnak. Senki nem azt mondja, hogy ész nélkül szennyezzük a földet, pazaroljunk, szemeteljünk, de az állandó bűnbakkeresés, a sorozatos tiltás, az elhibázott irány erőltetése nem járható út. Hogyan is kezdődik a szén-dioxid totalitarizmus? A gázkazánokkal. Aztán jöhetnek a gáztűzhelyek, aztán a fatüzelésű kályhák. Majd mesterségesen megemelik a gáz árát. Aztán bevezetik a gyártók szén-dioxid-adóztatását, ami viszont a fogyasztók számára áremelkedést fog okozni. Aztán szén-dioxid-adót vetnek ki az átlagemberekre. Minden rendelkezésükre álló eszközt be fognak vetni, hogy lehetetlenné tegyék a fosszilis tüzelőanyagok használatát. Azt, amit pedig jelenleg látunk, még csak a kezdet.

Amerikai zsoldos: A frontvonalon a várható átlagos élettartam körülbelül négy óra lehet

Betilthatja az Európai Unió a TikTokot, ha nem csak a deviáns tartalmakat jelenítik meg

(Bitcoinbázis – Szent Korona Rádió)