Már csak ez hiányzott: először állítottak menórát Kecskemét főterén

Menórát állítottak fel Kecskemét főterén az adventi időszakban. A zsidó jelkép az óriáskerék és a karácsonyi vásár előtt került felállításra. Nem bízták a véletlenre, ugyanis Hanuka alkalmából szükségét érezték annak, hogy egyúttal Izrael mellett is kiálljanak. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A megelőző években ilyenre nem volt példa az alföldi városban, ahol az év ezen időszakában a keresztállítási missziók nyomán kihelyezett jelképekhez szokhattak hozzá. A kétezres évek elején a Jobbik, manapság a Mi Hazánk állít kettőskeresztet. Ez idén sem volt másképpen.

Az önkormányzati sajtót nem érdekelte

Az adófizetők által fenntartott önkormányzati hiros.hu portált idén sem érdekelte a kettőskereszt, noha annak ünnepélyes felállításakor a tavalyi évben a város elismert katolikus vezetője mondott áldást, az idei évben pedig a Mi Hazánk frakcióvezetője látogatott el Kecskemétre.

Van, ami érdekelte őket

A felállított menóra és a Hanuka már más tészta. Dr. Róna Tamás főrabbit örömmel látták vendégül a KTV stúdiójában. A beszélgetésben a Hanuka ünnepéről kérdezték a rabbit. Arról a rabbiról van szó, akinek a kedvéért a városháza dísztermében lévő Horthy freskót le szokták takarni, hogy ne sértse az érzékenységét. Róna Tamás beszélt a kóser étkezésről és arról, hogy a zsidóknak sokezer évvel ezelőtt “milyen nehéz volt gyakorolni a vallásukat.”

 

Holokauszt megemlékezés és zsidó temető takarítás – Így működik a cionista lobbi az általános iskolában

Fidesz: Izrael bírálata az új antiszemitizmus! Büszkeség, hogy zsidók írják a magyar tankönyveket

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)