Fidesz: Izrael bírálata az új antiszemitizmus! Büszkeség, hogy zsidók írják a magyar tankönyveket

Az Izrael-ellenesség az antiszemitizmus új formáját jelenti, ezért időszerű és szükséges az antiszemitizmussal, Izrael Állammal és a zsidósággal kapcsolatos iskolai tananyagok felülvizsgálata az európai oktatás rendszerében – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője kedden Strassburgban.

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Deutsch Az oktatás szerepe az antiszemitizmus elleni küzdelemben címmel az Európai Parlamentben tartott konferencián mindenekelőtt kiemelte: “csak a tudás, az ismeretek átadása révén lehet megakadályozni, hogy a történelem megismételje önmagát, és a zsidó közösség újra a szélsőséges csoportok céltáblája vagy áldozata legyen”.

Közölte: az október 7-én, az Izraellel szemben elkövetett terrortámadás után Nyugat-Európa számos nagyvárosában történt antiszemita cselekményekhez, Izrael-ellenes, “látszólag palesztinpárti, de valójában a terrorizmust és a terroristákat éltető” tüntetésekhez a baloldali és a szélsőbaloldali pártok, valamint civil szervezetek is csatlakoztak.

“A terrorcselekmények mentegetése nem csupán a baloldal erkölcsi romlottságának a bizonyítéka, hanem annak a történelmi ténynek is az igazolása, hogy a szocializmus, legyen az nemzeti vagy nemzetközi, eredendően és következetesen az antiszemitizmus oldalán áll” – fogalmazott a fideszes politikus, majd hozzátette: Magyarországon a kormány zéró toleranciát hirdet és érvényesít az antiszemitizmus minden formájával szemben.

Ma Magyarország az egyik legbiztonságosabb hely a zsidóság számára. Elmondta, a Tett és Védelem Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy a zsidóságról való ismeretek hiteles átadásával, valamint a magyarországi zsidó közösség identitásának és hagyományainak erősítése által elejét vegye az antiszemita megnyilvánulásoknak.

Az alapítvány részt vesz a magyar nemzeti alaptanterv zsidósággal kapcsolatos tananyagainak kialakításában, a jövő nemzedékeinek zsidóságról alkotott képének alakításában – tette hozzá beszédében Deutsch Tamás.

Miniszterelnökségi államtitkár: Magyarország a biztonság, a tisztelet és a kulturális kibontakozás országává vált a zsidók számára

Hölvényi György, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) európai parlamenti képviselője beszédében hangsúlyozta, az antiszemitizmustól mentes, a demokratizmus, a tolerancia elvein alapuló társadalom felépítése az osztálytermekben kezdődik.

Az antiszemitizmus elleni küzdelem és az, hogy a tananyagok népszerűsítsék ezeket az értékeket, az állam felelőssége. Minden államnak kötelessége biztosítani, hogy az osztálytermek olyan helyek legyenek, ahol küzdeni lehet a radikalizálódás ellen – jelentette ki. Az antiszemitizmus minden ember emberi jogát fenyegeti, ahol ugyanis antiszemitizmus van, ott jelen van a vallásszabadságot, a kisebbségek jogát és a véleménynyilvánítás szabadságát célzó diszkrimináció – tette hozzá Hölvényi György.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára beszédében hangsúlyozta: megkérdőjelezhetetlen az antiszemita cselekmények, a terrorcselekmények és a szabályozatlan, illegális migráció közötti összefüggés. Egyértelműnek nevezte, hogy a nyugat-európai országok nem tudják ellenőrizni a kialakult helyzetet, ahogy nem tudják követni a társadalmaik változásait sem. A migránsok nem a liberális ideológia mellett foglalnak állást, a baloldali értékek kínálata számukra nem jelent semmit, ami a zsidó-keresztény hátterű társadalom alapjait ingathatja meg – monda. “Amíg Nyugat-Európában az antiszemitizmus terjed, addig Magyarország a biztonság, a tisztelet és a kulturális kibontakozás országává vált a zsidó közösségek számára” – fogalmazott. Tanulmányok bizonyítják, hogy Magyarország a második legbiztonságosabb ország a zsidók számára – emlékeztetett.

A kormány antiszemitizmus elleni politikájának köszönhetően a zsidók szabadon élhetnek Magyarországon, félelem és zaklatás veszélye nélkül használhatják közösségük jelképeit. A magyar kormány elkötelezett a zsidó közösségek védelme mellett az antiszemita támadásokkal, a kirekesztéssel és a gyűlöletbeszéddel szemben – emelte ki. “Az antiszemitizmusnak nincs helye a társadalmainkban, az antiszemitizmust ki kell űzni Európából” – tette hozzá Panyi Miklós.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke beszédében hangsúlyozta: küzdeni kell az erősödő antiszemitizmus ellen, és nem engedhetők meg azok a gyűlöletmegmozdulások, melyek nyugat-európai nagyvárosok utcáin zajlanak. Az ilyen megmozdulások az európai migrációs és integrációs politika elhibázottságát bizonyítják – jelentette ki. Magyarország ma az egyik legbiztonságosabb hely a zsidóság számára, Magyarország nem ad helyet zsidóellenes megmozdulásoknak – tette hozzá Gál Kinga.

Szalai Kálmán, a Tett és Védelem Alapítvány titkára beszédében arra figyelmeztetett, hogy egyre erősödnek azok a hangok, melyek Izrael eltörlését követelik, és amelyek a zsidók elleni gyűlöletre uszítanak. A szélsőséges eszmék nem állnak meg a zsidóknál, hanem az európai államok közösségének alapjait támadják, és szembe mennek az európai gondolattal és értékekkel – mondta. Magyarországon a legalacsonyabb a zsidók ellen elkövetett atrocitások számra. Magyarországon a rendvédelem területén és az oktatásban végrehajtott intézkedések szavatolják a zsidó közösségek védelmét – emelte ki Szalai Kálmán.

Olti Ferenc, a Tett és Védelem Alapítvány oktatásért felelős csoportjának vezetője hangsúlyozta: az oktatás a legfontosabb az antiszemitizmus megelőzéséhez. Ennek érdekében az alapítvány olyan kezdeményezést indított, amely kibővítené a zsidóságról szóló információkat és a zsidók bemutatását a magyar tanmenetben és tankönyvekben. Noha az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozik, ha az Európai Unió nem lép előre az antiszemitizmus elleni oktatást illetően, a jelenleg látott események folytatódni fognak az európai nagyvárosok utcáin – hívta fel a figyelmet Olti Ferenc.

Kohnferencia után kiállítás: “magyar innováció” az, hogy nálunk a zsidók írják a tankönyveket

A Fidesz-KDNP kormány fellépése és döntései nem hagynak kétséget afelől, hogy Magyarország a zsidó származású állampolgáraiért teljes felelősséget érez, és gondoskodik biztonságukról – jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője Strassburgban kedden.

Deutsch az Európai Parlamentben megnyitott, az oktatásnak az antiszemitizmus elleni küzdelemben betöltött szerepéről szóló kiállításon példa nélkülinek nevezte Izrael polgári lakossága, nők, gyermekek és idős emberek ellen október 7-én elkövetett terrortámadást. (Az azóta eltelt időszakban lemészárolt több mint hatezer – tízpercenként egy – palesztin gyermekre, és az ugyancsak több ezer megölt nőre természetesen egyetlen szót sem fecsérelt, elvégre az nem példa nélküli… és nem is az első eset a zsidó terrorállam létezése óta – a szerk.)

“Mindannyiunk felelőssége, hogy soha többé ne történjen meg hasonló eset. Meg kell törnünk a gyűlölet spirálját, fel kell számolnunk az ismerethiányból táplálkozó, az ellenségeskedéshez vezető félelmet, és véget kell vetnünk a nemzedékek óta folyó erőszaknak a Közel-Keleten” – fogalmazott.

Az EP-képviselő elmondta, a magyar kormány együttműködik a Tett és Védelem Alapítvánnyal az iskolai tankönyvek zsidósággal kapcsolatos tartalmainak megalkotásában, ezáltal a zsidó közösségnek közvetlen beleszólása van a nemzeti alaptanterv tartalmába. “Fel kell ismernünk, hogy az antiszemitizmus elleni fellépéshez nem elégségesek a politikai jelszavak, hanem hathatós cselekvésre van szükség. A kiállításon bemutatott módszer, amely az iskolai oktatáson keresztül formálja a fiatalok zsidósággal kapcsolatos ismereteit, egy bevált és eredményes eszköz az antiszemitizmus felszámolásáért folytatott küzdelemben.” Egy magyar innováció, amely a világ hasznára lehet.

(MTI nyomán kuruc.info)