A román nép nem kér az LMBTQP-lobbi befolyásából és nemet mond a többletjogok biztosítására

A román miniszterelnök arra hivatkozva utasította vissza az LMBTQP-lobbi által befolyásolt Emberi Jogok Európai Bíróságának követelését, hogy Románia nem áll készen a deviancia elfogadására, és ez a kérdés nem is tartozik a prioritások közé. A nyugat ismét próbálja egy devianciát elutasító népre ráerőltetni a homoszexuális többletjogokat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) májusi ítélete szerint a román kormány megsérti a létrontást szolgáló Emberi Jogok Európai Egyezményének nyolcadik cikkelyét – a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogot – azzal, hogy nem ismeri el az azonos nemű párok házasságát vagy élettársi kapcsolatát. A bíróság kimondta, hogy a tagállamok a korábbi ítéletek alapján kötelesek valamilyen formában támogatni a devianciát és “biztosítani az azonos nemű párok jogi elismerését”.

Az EJEB ítéletét követően 2024. március 25-ig kellene Romániának bemutatnia a javaslatait az azonos nemű párok törvényi védelméről. Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtök este az Europa FM rádiónak erről azt mondta, a román társadalom erre nem áll készen. 

„Nem az első és nem is az utolsó, hogy az EJEB elmarasztalja Romániát. Romániát elítélték már a börtönökben alkalmazott bánásmód miatt is. Ez nem tartozik a prioritásaim közé, és ismétlem, nem hiszem, hogy Románia jelenleg készen áll” – idézi a román miniszterelnököt a Krónika.

„Nem vagyok érzéketlen. Nincsenek fenntartásaim. Vannak barátaim, akik más férfival vannak kapcsolatban. Nekem nincs ezzel problémám. De most egy miniszterelnök szemszögéből beszélek.”

Romániában 2024-ben helyhatósági, európai parlamenti, általános és elnökválasztást is tartanak, emiatt Asztalos Csaba, az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke azt tartaná célszerűnek, ha ez a téma csak 2025-ben kerülne a parlament elé. Más esetben a szélsőjobboldali pártok a “szexuális kisebbségek elleni gyűlöletkeltést” könnyedén felhasználnák a jövő évi választási kampányban. Ez az indok kérdés nélkül elismeri, hogy a román emberek sem kérnek a létrontó devianciából. Ugyanakkor a román miniszterelnök friss kijelentésére úgy reagált a Transtelex-nek, hogy a bejegyzett élettársi kapcsolat bevezetése pusztán politikai akarat kérdése.

„Egyszerűen arról van szó, hogy a társadalomban vannak előítéletek, és a parlament, a politikai pártok nem állnak készen arra, hogy szembenézzenek ezekkel az előítéletekkel, és elmagyarázzák a választóknak, hogy az élettársi kapcsolat egy olyan minimális szabvány, amely nem jelent veszélyt a társadalomra”

– próbált valamilyen szinten megfelelni az LMBTQP-lobbi elvárásainak a miniszterelnök.

Egyre több vallásellenes támadás írható az LMBTQP és az Antifa számlájára

Oroszország kezdeményezte az LMBTQP-mozgalmak betiltását

(Humen – Szent Korona Rádió)