Oroszország kezdeményezte az LMBTQP-mozgalmak betiltását

Az orosz igazságügyi minisztérium kérelmet nyújtott be az ország legfelsőbb bíróságához, hogy a nemzetközi LMBTQP-mozgalom tevékenységét szélsőségesnek minősítve tiltsák be.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Egyelőre nem világos, hogy a minisztérium nyilatkozata az LMBTQP közösség egészére vagy egyes szervezetekre vonatkozik-e.

A kitér arra, hogy a mozgalom szélsőséges aktivitás jeleit mutatta, beleértve a társadalmi és vallási ellentétek szítását.

A tiltással bármely LMBTQP-aktivista büntetőjogi értelemben felelősségre vonhatóvá válik.

A legfelsőbb bíróság november 30-án vizsgálja meg az indítványt.

A tilalom ellehetetlenítené az LMBTQP-szervezetek működését, a propagandisták és az alkalmazottaik  büntetőjogi felelősségre vonás terhe mellett folytathatnák csak nemzetromboló tevékenységüket.

Oroszország Putyin vezetése alatt keményen fellépett az LMBTQP-aktivizmus ellen, amelyet a Nyugat által a hagyományos orosz értékek elleni támadás részének tekint.

A tavaly elfogadott törvény tiltotta a nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálását minden korosztály körében. Ez egy 2013-as, kiskorúakra vonatkozó törvény kiterjesztése volt.

A törvény az azonos neműek kapcsolatainak a tömegmédiában vagy a reklámokban történő pozitív ábrázolását ugyanabba a kategóriába sorolja, mint a pornográfia terjesztését, az erőszak népszerűsítését vagy a faji, etnikai és vallási feszültségek szítását.

Ebben az évben a transzneműek jogai terén is szigorítottak: júliusban jogszabály tiltotta be a nemváltoztató műtéteket.

“A gyerekeket kell trójai falóként az LMBTQP-lobbi szolgálatába állítani” – Hátborzongató képet fest Brüsszel LMBTQP-stratégiája

Kezdhetünk hozzászokni: folytatódik a tanárok LMBTQP érzékenyítése uniós támogatásból

(BBC nyomán Szent Korona Rádió)