Zelenszkij egykori tanácsadója szövetséget kötne Oroszországgal

Komoly fordulatot ígér a jövő tavasszal esedékes ukrán elnökválasztás, amennyiben azt tényleg megtartják – Volodimir Zelenszkij elnöknek ugyanis váratlan kihívója akadt, volt kommunikácis tanácsadója személyében.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Olekszij Aresztovics évekig fontos szövetségese és bizalmasa volt Zelenszkijnek, ám egyre nyíltabban bírálja az ország vezetését a háború miatt. A magát már az ellenzék részének tekintő politikus szerint az emberek belefáradtak a harcokba, és szerinte esélytelen Ukrajna győzelme Oroszország ellen.

Így amint hivatlba lép, befejezné a háborút akár a Krím félsziget és a Donbász elvesztése árán is.

Ennél még messzebre is ment a 48 esztendős politikus még Oroszországgal is szövetséget vizionál. Szerinte mindenkinek érdeke ez, mert egy erős, szabad és demokratikus ország, a háború után pedig Ukrajnát Oroszország szövetségeseként látja.

Aresztovicsnak azután romlott meg a kapcsolata Zelenszkijjel, hogy bírálóan beszélt az ukrán légvédelemről: szerinte egy orosz rakéta azért csapódott egy lakóházba a közép-ukrajnai Dnyipróban, mert a légvédelem lelőtte. 2023 januárjában távozott az Ukrán Elnöki Hivatal kommunikációs tanácsadói posztjáról.

Ukrajnában a kórházból viszik a frontra az embereket

Börtön járhat Ukrajnában mér egy lájkért is

(Szent Korona Rádió)