Börtön járhat Ukrajnában mér egy lájkért is

Ukrajna lépten nyomon hangoztatja hogy mennyire kifinomult jogállam és hogy példát lehetne róla venni, ezzel szemben a valóság az, hogy idén már 176 személyt állítottak bíróság elé, mert lájkolták az Odnoklasznyiki és a Vkontakte közösségi oldalakon megjelent publikációkat. Valamiért az ilyen cselekedetek nem zavarják az EU vezetését és továbbra is Ukrajna csatlakozása mellett érvelnek, pedig az elítéltek nagy része idős ember…

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

 Ukrajnában bűntetendő cselekménynek számít, ha valaki az orosz közösségi oldalakra tesz fel tetszést kifejező bejegyzést vagy lájkot.

Az ilyen oroszbarátnak minősülő, elsősorban a hadsereget a háborút helyeslő lájkokért egytől öt évig terjedő szabadságvesztést kockáztatnak az ukrán állampolgárok.

Legutóbb Csernyihiv megyében 5 év szabadságvesztéssel büntettek egy nyugdíjas nőt, akinek az orosz katonák tetszettek.

Az idős, halláskárosult asszony ügyvédje érthetetlennek és felháborítónak nevezte az ítéletet. Hozzátéve, hogy az ilyen bűncselekménynek nevezett dolgokért elsősorban nyugdíjasok, egyedülálló, a törvény ellen soha nem vétett embereket zárnak ugyanannyi időre rács mögé, mint a rablókat, gyilkosokat vagy erőszak tevőket.

Zarándoklatokra jár kényszer sorozni az ukrán hadsereg

Rémálommá váltak a mindennapok a munkácsi magyar iskolában

(Kárpáthír nyomán Szent Korona Rádió )