Ukrajnában a kórházból viszik a frontra az embereket

A toborzóknak új módszere van a hadkötelesek begyűjtésére, írja a goloskarpatr.info.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Ezúttal Hmelnyickben történt botrány toborzóközpont alkalmazottainak részvételével. Egy férfit a kórházi ágyból rángattak ki, miközben a konfliktust videóra vették, ami gyorsan bejárta a Telegram-ot.

A videón jól látható, hogy a katonatisztek nyers erőszakot alkalmaznak egy férfival szemben, és arra kényszerítik, hogy menjen velük. A toborzótiszt azt mondja a férfinak, hogy úgy tűnik, nincs szüksége segítségre. A férfinél ugyanakkor orvosi iratok voltak, köztük elektrokardiogramma is. Közölte, hogy a vérnyomása 180/120 és gyomorproblémák miatt újabb ultrahangra van szüksége. Ezenkívül a férfi ragaszkodott hozzá, hogy teljes körű orvosi vizsgálaton szeretne részt venni, mivel az előző orvosi vizsgálaton állítólag egészségesnek minősítették, és nem vizsgálták ki megfelelően, bár sok panasza volt, de az orvosok egyszerűen nem figyeltek rá. Megjegyezte, hogy nem fog elszökni, mert minden dokumentuma ott van a toborzóközpontban. Csak azt akarja, hogy rendesen kivizsgálják, mert fáj a hasa, magas a vérnyomása, és nem érzi jól magát.

A férfi panaszaira a katonai biztosok munktársai azt válaszolták: “Légy férfi.”

A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták rendezni a konfliktust. A konfliktus idején helyszínen tartózkodó kórházi dolgozók is szemtanúi voltak az esetnek.

A Védelmi Minisztérium egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ukrajnában számos esetben megsértik a hadköteles korú férfiak jogait. A behívók kézbesítése során a házak udvaráról vittek el embereket és kényszerítettek autóba, férfiak kezét csavarták hátra, döntötték őket földre, vonszolták őket az aszfalton stb. Az ilyen mozgósítási módszerek videó bizonyítékai felkerültek a közösségi hálókra. Sok kérdés merül fel a katonaorvosi bizottságokkal szemben is, amelyek a szemtanúk vallomása szerint az embereket abszolút egészségesnek nyilvánítják számos olyan súlyos betegség ellenére, amelyekkel nem lenne szabad a hadseregbe bevonulniuk. Ennek kapcsán az ukránok már számos petíciót adtak be a visszaélések kiküszöbölésére.

Schröder: Washington fúrta meg az oroszok békemegállapodását Ukrajnával

(Karpathir nyomán Szent Korona Rádió)