Gáza eltörlésére szólított fel a Likud

Galit Distel Atbaryan (Likud párt tagja, melyet szövetségesüknek neveznek Orbánék, a Facebookon azt írta, hogy egy “bosszúálló és gonosz” izraeli hadseregre van szükség a palesztin enklávé eltörléséhez.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az izraeli kormánypárt egyik képviselője szerdán követelte, hogy töröljék el a tengerparti enklávét.

Distel Atbaryan a Facebookon közzétette, hogy a háborúról készült felvételek arra késztették, hogy üzenetet közvetítsen izraeli honfitársaihoz, és felszólítja őket, hogy hagyjanak fel a belső vitákkal, és koncentráljanak a gázai „szörnyekre”.

„Egyetlen dologba fektessük az energiát. Gáza egészének eltüntetésére a föld színéről.”-írta.

Azt is mondta hogy szeretné, ha “a bátor szörnyetegek” a Gázai övezet déli határán át Egyiptomba menekülnének, “vagy hagyjuk őket meghalni”.

“Gázát ki kell irtani” – tette hozzá, majd kiemelte, hogy a megszállt Ciszjordániában élő “nácikat” (értsd.:palesztinokat -szerk) is célba kell venni.

Egy “bosszúálló és gonosz” izraeli hadseregre volt szükség, mondta. “Minden, ami ennél kevesebb, erkölcstelen”.

Distel Atbaryan október 12-én mondott le miniszteri tisztségéről, mondván, hogy a gázai háborút követő kormányzati források átcsoportosítását követően hivatalát megfosztották hatáskörétől. Distel Atbaryan korábban is tett ellentmondásos megjegyzéseket. Régebben már összeveszett minisztertársaival, állítólag azt mondta Gila Gamliel hírszerzési miniszternek: “Kapd be, te idióta, senki sem szeret téged a Likudban”.

A közel négy hete tartó háború alatt Izraelben a palesztinellens retorika, különösen a gázaiakkal szemben drámaian felerősödött. Yoav Gallant védelmi miniszter “emberi állatoknak” nevezte a palesztinokat. Eliyahu Yossian neves politikai kommentátor nemrég azt mondta: “Brutálisan be kell bevonulni Gátába, a bosszú céljával, nulla erkölcsösséggel, maximális holttestekkel”. Eközben Moshe Feiglin, egy korábbi jobboldali képviselő az Al Jazeerának azt mondta, hogy az egyetlen megoldás “Gáza teljes elpusztítása… olyan pusztítás kell, mint Drezdában és Hirosimában, atomfegyver nélkül”.

Két héttel ezelőtt Netanjahu feleségének irodavezetője azt mondta, hogy az október 7-i támadásban részt vevő palesztinokat meg kellene kínozni. “A végéig hagyjuk meg a nyelvüket, hogy élvezhessük a sikolyaikat, a fülüket, hogy hallják a saját sikolyaikat, és a szemüket, hogy lássák a mosolyunkat” – írta Tzipi Navon a közösségi médiában.

Izraelben több támadás is történt palesztin állampolgárok ellen. Szombaton egy izraeliekből álló csoport megrohamozott egy kollégiumot Netanja központi városában, ahol palesztin diákok laktak, és azt skandálták, hogy “halál az arabokra”.

Ne legyen kétségünk afelől, ha más országok politikusai tennének hasonló megjegyzést a bosszú népéről, akkor hatalmas nemzetközi botrány és eljárás lenne belőle. De nekik persze mindent szabad.

Gáza a gyermekek temetőjévé vált

Izrael a sajátjátjaikat sem kíméli, ha azok a Gázai övezetben töltik fogságukat

(Middle East Eye nyomán Szent Korona Rádió)