Izrael a sajátjátjaikat sem kíméli, ha azok a Gázai övezetben töltik fogságukat

Eddig mintegy ötven izraeli fogoly, illetve túsz lelte halálát a Gázai övezet szakadatlan izraeli terrorbombázása folyamán – közölte a Hamász ’Izz ed-Dín el-Kasszám Dandárjai katonai szárnyának szóvivője. Izrael folyamatosan megerősíti a feltételezést, hogy semmi nem lebeg a szeme előtt, csak hogy bármi áron a földdel tegye egyenlővé a területet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A Gázai övezet ellen végrehajtott izraeli terrorbombázásoknak eddig több mint 7000 halálos áldozata van, míg a sebesültek száma több tízezer. Ábú ’Ubájdá, a Hamász ’Izz ed-Dín el-Kasszám Dandárjai nevű katonai szárnyának szóvivője ma délután bejelentette:

az izraeli támadások következtében eddig mintegy 50 izraeli fogoly, illetve túsz is életét vesztette.

Az izraeli hadsereg szóvivője pedig azt közölte, hogy a Hamász fegyveresei által a Gázai övezet területére hurcolt, és ott fogva tartott izraeliek igazolt száma 224-re emelkedett – írja a maannews.net és az alarabiya.net.

Foglyul ejtett izraeli katonákat hurcol a Gázai övezetbe a Hamász (fotó: maannews.net)

Mint ismert, október 7-én a reggeli órákban a Hamász katonai szárnyának fegyveresei a Gázai övezetből behatoltak egyes határ menti izraeli településekre, és ottani katonai létesítményekbe, ahol polgári személyeket és katonákat ejtettek túszul, illetve foglyul, és hurcoltak el a Gázai övezet területére.

Dániél Hágári, az izraeli hadsereg szóvivője mai sajtótájékoztatóján bejelentette: a Gázai övezetbe hurcolt izraeli foglyok, illetve polgári személy túszok igazolt száma mára elérte a 224-et. Hágári hozzáfűzte, hogy ez a szám a következő órákban és napokban csak növekedhet. Bár csak akkor emelkedhet a szám, ha Izrael nem folytatja a válogatás nélküli bombázásokat a Gázai övezet területén, máskülönben a sajátjait is megöli, ami a jelek szerint nem zavarja őket.

A Hamász Izz ed-Dín el-Kasszám katonai szárnyának két fegyverese (fotó: Reuters)

Az izraeli hadsereg egyre több szárazföldi hadműveletet hajt a Gázai övezet területén azzal a céllal, hogy információt szerezzenek a Gázai övezetbe hurcolt izraeliek fogva tartási helyéről – közölte az izraeli hadsereg szóvivője, de továbbra sem kegyelmeznek senkinek, aki a területen tartózkosik.

A Hamász katonai szárnyának szóvivője még a konfliktus kirobbanása utáni napokban bejelentette, hogy a palesztinok a Gázai övezet területén 200-250 foglyot, köztük külföldi állampolgárokat, katonákat és magas rangú tiszteket tartanak fogva.

Izrael azt tervezi, hogy elárasztja a Hamász alagutakat ideggázzal?

Az USA valójában csak kihasználja Izraelt! – Shahid Bolsen üzenete az izraelieknek (videó)

Kuruc.info – Szent Korona Rádió)