Miért támogatjuk a palesztinokat, és miért nevezzük szabadságharcnak a jelenlegi felkelést is?

Néhányan értetlenkednek, hogy keresztényként hogyan állhatunk ki a “palesztin terroristák” mellett. Mi pedig értetlenkedünk, hogy önmagukat jobboldaliként, keresztényként meghatározók hogyan állhatnak ki Izrael mellett? Azt is tisztába tesszük, hogy ez nem egy “csak egy kávét kérünk” típusú történés, ahogy más félreértéseket is tisztázunk, illetve korábbi alapvetéseinket is megismételjük. Linkeket a bekezdésekhez, témákhoz helyezünk el, kérjük ezeket is átismételni!

KÖVESSÉTEK TELEGRAM CSATORNÁNKAT,
AHOL EXKLUZÍV VIDEÓKAT, ÉS A LEGFRISSEBB FEJLEMÉNYEKET KÖZÖLJÜK!

Izrael a világ legelnyomóbb, legagresszívabb állama, ami nem a közel-kelet békéjét hozta el, hanem a terrort és pont, hogy a folyamatos feszültséget. Izrael semmilyen ENSZ-határozatot nem tart be… A palesztin őslakosságot folyamatosan irtják, a világ legnagyobb gettójába zsúfolták be a túlélőket. Alapvető jogaiktól megfosztják őket. Kattints ide Izraelről szóló cikkünkért, itt pedig a palesztinok elnyomásáról szóló cikket olvashatod el.

A siíta iszlám a kereszténység barátja, lásd a Hezbollahot és Hassan Nasrallah erről szóló kiadványait, videóit. Alapvetően a szunniták sem ellenségesek, sőt, a tradicionális iszlám irányzatok harcban állnak az új, „protestáns” szalafita és wahabbita irányzatokkal, és ezek – és a zsidók által-, alkotott terrorszervezetekkel. A Korán is a vallások közötti párbeszédre és elfogadásra szólít fel (a hiteles fordítást olvasva, ez egyértelmű… sajnos azonban rosszindulatú fordítások terjedtek el). Aki az iszlámról annyit sem tud, hogy az nem egységes és nem is akar hiteles forrásból tájékozódni, azt megkérjük, hogy ne is olvassa a felületeinket! A Szent Koránról és annak tartalmáról ide kattintva tudsz olvasni.  Az iszlám megítéléséről itt írtunk.  A Hezbollahról adalék itt olvasható.

Megdöbbentő, ahogy az úgynevezett szélsőjobboldal is Izrael-pártivá vált az elmúlt évtizedben. A nyugat-európai szervezetektől elkezdve, az ukrán Azovig rájöttek, hogyha Izraelt támogatják, akkor mindent szabad. Pedig, valóban keresztény támogató szervezet, párt, ország soha nem lehet vallási okokból sem Izrael barátja. Közelebb áll hozzánk az iszlám, mint a zsidó vallás. Utóbbiak szerepét tessék tanulmányozni az Újszövetségben, illetve a keresztény-zsidó együttélés történeteit sem árt ismerni.

A Szent Korona Rádió megalakulása óta (2005) konzekvensen elítéli Izraelt és a palesztin szabadságharcosok oldalán áll jelentős Hezbollah és Irán iránti szimpátiát képviselve, ezeket a kérdéseket tisztázva. A Fidesz (és az egész magyar nemzeti oldal) a kezdetekben ugyanúgy a palesztinok mellett foglalt állást, de pár év alatt hatalmas sauli fordulaton mentek keresztül. Képesek ugyanarról a gázai helyzetről egy-két év leforgása alatt ellentétesen nyilatkozni.

A migráció kérdése kapcsán kijelenthetjük, hogy Izraelben a zsidók a migránsok, a palesztinok az őshonosok. Amíg a palesztinok otthon maradnak, harcolnak az elnyomóikkal szemben, az dicséretes, támogatandó. Amikor Európába vágynak a földi javak gyűjtögetése és a hedonizálás miatt, akkor annak már csak legfeljebb politikailag van köze az iszlámhoz, és ez a magatartás, ez a jelenség elítélendő. Tehát az Európába áramló mindenféle migrációval szemben ilyen alapon (és nem vallásellenes alapon!) vagyunk elítélőek. Azt is kijelenthetjük, hogy az európai migráció ellen az a legjobb, ha az otthonukban tudnak boldogulni. Nos, Gáza nem egy kellemes lakhely a palesztinok számára. Ezért kellene önálló Palesztina, amihez szükséges visszaszerezniük egy kis területet. A migráció és vallás kapcsolatáról itt írtunk.

Aki magát jobboldalinak tételezi, de csak annyit tud hozzászólni az izraeli-palesztin konfliktushoz, hogy “csak egy kávét kérünk”, illetve, hogy “hadd öljék egymást”, az szellemileg ugyanolyan vak, mint egy átlag fogyasztó. Aki nem képes átlátni és nem is akar különbséget tenni az iszlám különböző irányvonalai között, aki nem képes megkülönböztetni az ISIS-t, a szúfizmust, a siíta iszlámot, vagy épp a politikai iszlámot, nem képes látni az árnyalatokat, és nem akarja érteni ezek (európai) bevándorláshoz kapcsolatos álláspontját, a szerepüket a világban, az Evolát se babrálja, ne hivatkozzon semmiféle tradicionális igazságra…

A szellemi törekvőt érdekli az igazság és a világ történéseit próbálja megérteni. Az Izraelben történő eseményeknek nemcsak geopolitikai, hanem nem mellesleg eszkatológiai jelentősége is van:  tudjuk, hogy az Antikrisztus eljövetelét megelőzi a Templom visszaépítése az Al Aksza mecset helyére. Ez utóbbi a cionisták egyik célja. Ezt akadályozzák a palesztinok. Így a palesztinok akarva vagy akaratlanul katechonok (A katechon olyan személy vagy intézmény, amelyik az Antikrisztus eljövetelét gátolja, akadályozza).

Vallási alapon kijelenthetők, hogy a zsidók Krisztus gyilkosai. Nem személy szerint, hanem minőségüket tekintve. A mennyei királyság helyett a földi királyságot fogadják csak el. Azóta is ezt képviselik.

(Ostenburg – Szent Korona Rádió)